Δύο από τους δώδεκα τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ). Ο ένας είναι 21 ετών από τη Σουηδία και διακομίστηκε με εγκεφαλική (υπαραχνοειδή) αιμορραγία και πολλαπλά κατάγματα. Ο νεαρός υποβλήθηκε σε ορθοπεδικό χειρουργείο για την αντιμετώπιση των καταγμάτων και νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε καταστολή λόγω της εγκεφαλικής αιμορραγίας.

Ο δεύτερος είναι ένας 23χρονος από τη Νορβηγία, ο οποίος υποβλήθηκε στο νοσοκομείο της Κω σε ακρωτηριασμό και των δύο ποδιών και ακολούθως διακομίσθηκε στο ΠΑΓΝΗ. Σύμφωνα με τους γιατρούς η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε καταστολή και διασωληνωμένος.

Ακόμη δύο τραυματίες που νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ υποβλήθηκαν σε επεμβάσεις και είναι καλά στην υγεία τους. Συγκεκριμένα, ο 37χρονος Ελληνας με τραύμα στον δεξί οφθαλμικό κόγχο υποβλήθηκε την Παρασκευή σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στην οφθαλμολογική κλινική. Σε καλύτερη κατάσταση βρίσκεται η 28χρονη Ελληνίδα που με κάταγμα στο δεξί πόδι, στο ύψος της κνήμης, και κάταγμα στο μετατάρσιο του αριστερού ποδιού νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική. «Το προσωπικό του νοσοκομείου συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχή αντιμετώπιση των παραπάνω περιστατικών» αναφέρει ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιάννης Τασσόπουλος.

Πέντε από τους συνολικά δώδεκα τραυματίες που βρίσκονται στο νοσοκομείο της Κω και ακόμη τρεις που νοσηλεύονται στο ΓΝ Θριάσιο στην Αθήνα έχουν αντιμετωπιστεί και δεν απειλείται η ζωή τους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Το προσωπικό των νοσοκομείων καθώς και το προσωπικό του τομέα ΕΚΑΒ παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.