Στο τελευταίο και πιο δυνατό τεστ ενόψει της πρώτης σύγκρουσης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα απέναντι στην πολύ καλή Γάνδη και μετά το γκολ – δώρο του Αντριάσεβιτς στο 37′ (έπειτα από λανθασμένο γύρισμα του Τσιγκρίνσκι στον Ανέστη) ισοφάρισε (1-1) με σκαστό σουτ του Πέτρου Μάνταλου στο 74′, προκαλώντας ικανοποίηση στον Μανόλο Χιμένεθ.

«Παίξαμε καλά καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα. Προσωπικά, είμαι ικανοποιημένος για την εμφάνιση της ομάδας σε ένα πολύ δυνατό τεστ ενόψει του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ» σχολίασε ο 53χρονος τεχνικός, εξαίροντας όχι μόνο τον Αϊντάρεβιτς αλλά και τους Γιόχανσον και Σιμόες: «Πράγματι η είσοδος του Αϊντάρεβιτς έδωσε άλλον αέρα, αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε τους Γιόχανσον και Σιμόες που είχαν φροντίσει νωρίτερα να κουράσουν τους αντιπάλους μας. Και τα τρία αμυντικά χαφ έπαιξαν καταπληκτικά».

Οσο για την ευρωπαϊκή πρεμιέρα της ΑΕΚ με την πιο «παιγμένη» ΤΣΣΚΑ, ο Χιμένεθ έδωσε το σύνθημα: «Ελπίζω και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Αυτό που πιθανώς θα μας λείπει σε φυσική κατάσταση πρέπει να το ισοσκελίσουμε με την καρδιά μας. Η ΤΣΣΚA έχει παίξει ήδη τρία παιχνίδια, είναι έναν μήνα πιο μπροστά από μας σε επίπεδο ετοιμότητας».

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης (57′ Γκάλο), Βράνιες (57′ Τσόσιτς), Τσιγκρίνσκι (83′ Τζανετόπουλος), Λόπες (57′ Βινίσιους), Σιμόες (57′ Αϊντάρεβιτς), Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (74′ Αλμέιδα), Μάνταλος (74′ Πατίτο), Κλωναρίδης (40′ Τρίστασον), Λιβάγια (46′ Γιακουμάκης).

ΓΑΝΔΗ: Κάλινιτς, Βερστράτε Μπ., Μίτροβιτς, Γκιγκό, Ασάρε (64′ Ντεσμέ), Μαρκ, Ντεγιάγκερε (82′ Ράσκιν), Σιμόν, Μιλίτσεβιτς (64′ Βερστρατέ Λ.), Σιλά (64′ Κουλιμπαλί), Αντριάσεβιτς.