Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του νέου πρωταθλήματος άρχισε. Το πρώτο τζάμπολ θα είναι στις 7 Οκτωβρίου ενώ η κλήρωση θα διεξαχθεί στις 5 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΕΣΑΚΕ, ενώ παράλληλα έγινε γνωστό πως το νέο πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στις 26 Μαΐου 2018. Να σημειωθεί πως το «παρών» δίνουν για πρώτη φορά στη Συνέλευση ο Πανιώνιος με εκπρόσωπο τον Χρήστο Χριστοδούλου, όπως επίσης και ο Φάρος Λάρισας, τον οποίο εκπροσωπεί ο Βαγγέλης Τσάπας.

Επίσης, αποφασίστηκε να μειωθούν κατά δύο οι ομάδες που θα συμμετέχουν στην Α1 και έτσι από τη σεζόν 2019/20 θα αγωνίζονται 12 από τις 14 που θα ισχύει και φέτος. Μάλιστα, η απόφαση αυτή ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία, καθώς έλαβε 13 ψήφους υπέρ έναντι μόλις μίας κατά, που ήταν των Τρικάλων.

Η αλλαγή αυτή θα γίνει σταδιακά. Στη φετινή σεζόν (2017/18) θα συμμετέχουν κανονικά 14 ομάδες, αλλά στην επόμενη, δηλαδή στο 2018/19, αυτές θα γίνουν 13 και τέλος από το 2019/20 θα είναι 12.

Τέλος απορρίφθηκε η πρόταση της ΑΕΚ να αγωνίζονται επτά ξένοι στο πρωτάθλημα από τη νέα χρονιά, καθώς το

αποτέλεσμα ήταν συντριπτικά υπέρ του «Όχι». Αρνητικά ψήφισαν 12 από τις 14 ομάδες της Α1, με εξαίρεση την ΑΕΚ ενώ ο Παναθηναϊκός Superfoods ψήφισε «λευκό».