Σχεδόν 100% σίγουρη ότι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους έχει σκοτωθεί από ρωσικά πλήγματα δηλώνει η Ρωσία.

«Πιστεύω ότι αυτή η πληροφορία είναι έγκυρη σε ποσοστό σχεδόν 100%». «Το γεγονός ότι το ΙΚ δεν τον έχει παρουσιάσει πουθενά ενισχύει την πεποίθησή μας ότι ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι έχει σκοτωθεί», δήλωσε ο Βίκτορ Οζέροφ, επικεφαλής της επιτροπής Άμυνας της Ανω Βουλής της Ρωσίας.

Η Μόσχα ανακοίνωσε την προηγούμενη Παρασκευή ότι ο Αλ Μπαγκντάντι ενδέχεται να σκοτώθηκε σε μια αεροπορική επιδρομή του ρωσικού στρατού στα περίχωρα της Ράκα τον προηγούμενο μήνα.

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε επίσης την Παρασκευή ότι δύο πολεμικά πλοία και ένα υποβρύχιο της Ρωσίας εκτόξευσαν πυραύλους από τη Μεσόγειο εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Οι τουρκικές και οι ισραηλινές δυνάμεις «είχαν ενημερωθεί εγκαίρως για την εκτόξευση των πυραύλων μέσω των διαύλων επικοινωνίας», επεσήμανε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, χωρίς να αναφερθεί όμως στις αμερικανικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι φρεγάτες «Ναύαρχος Έσεν» και «Ναύαρχος Γκριγκόροβιτς» καθώς και το υποβρύχιο «Κρασνοντάρ» έριξαν έξι πυραύλους Kalibir εναντίον κέντρων διοίκησης και αποθήκες όπλων που ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία Χάμα.

«Ως αποτέλεσμα των πληγμάτων, τα κέντρα διοίκησης καταστράφηκαν καθώς και σημαντικές αποθήκες όπλων των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή Ακιρμπάτ της επαρχίας Χάμα», επεσήμανε το υπουργείο.