Σαφάρι για την εξεύρεση ελλήνων παικτών που θα ενισχύσουν τον κορμό της ομάδας και θα αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία ρόστερ που θα βάλει ξανά τον Παναθηναϊκό στην ελίτ (φάιναλ φορ) της Ευρωλίγκας κάνουν οι Πράσινοι, χωρίς όμως να πετυχαίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι παίκτες που τοποθετήθηκαν από τον Πασκουάλ και τη διοίκηση στις δύο πρώτες θέσεις της λίστας θα παραμείνουν στις ομάδες τους και ο ΠΑΟ αναγκάζεται να βρει άλλους στόχους.

«Θα χτίσουμε με Ελληνες τον νέο Παναθηναϊκό» δήλωσε, σε κάθε συνέντευξη που έδωσε μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Τσάβι Πασκουάλ και εκεί εστίασαν τις πρώτες κινήσεις τους οι διοικούντες την ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Οι νταμπλούχοι, αναγνωρίζοντας και την αδυναμία στη δημιουργία από τους γκαρντ, έβαλαν στις δύο πρώτες θέσεις της λίστας τους τον Βαγγέλη Μάντζαρη και τον Κώστα Σλούκα. Ωστόσο φαίνεται πως κανέναν από τους δύο θα μπορέσουν να πείσουν να ενταχθεί στο ρόστερ τους.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ. Πρώτη θέση στη λίστα, προφανώς λόγω μικρότερου (θεωρητικά) βαθμού δυσκολίας αλλά και διότι η απόκτησή του δεν θα ενίσχυε μόνο τον Παναθηναϊκό αλλά θα αποδυνάμωνε και τον Ολυμπιακό, πήρε ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος παρά τις συζητήσεις και την προφορική συμφωνία –σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος –ανανέωσε το συμβόλαιο με τους Ερυθρολεύκους για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η απόφαση του Μάντζαρη να παραμείνει στον Ολυμπιακό με γενναία αύξηση μεν αλλά με μικρότερες αποδοχές από ό,τι θα είχε στον Παναθηναϊκό, προκάλεσε πρωτοφανή εκνευρισμό στη διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Ετσι ο μεγαλομέτοχός της Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε αναρτήσεις στον προσωπικό λογαριασμό του στο instagram στις οποίες αναφερόταν σε «φουστίτσες» που φορά ο «βαγγελάκης και ο ατζέντης του», Δημήτρης Τοπαλίδης!

Μετά το ναυάγιο της υπόθεσης Μάντζαρη, για την οποία ο Παναθηναϊκός δικαιούται να λέει ότι σε περιόδους κρίσης έπληξε οικονομικά τον αντίπαλό του καθώς υποχρεώθηκε να πληρώσει (μικρή, σε σχέση με όσα κυκλοφορούσε ότι θα πρότεινε στον παίκτη) υπεραξία, οι Πράσινοι στράφηκαν στον Κώστα Σλούκα, τον οποίο επιθυμούν διακαώς να προσθέσουν στο ρόστερ τους και να ενισχύσουν σημαντικά την περιφέρειά τους.

Ο Σλούκας έχει συμβόλαιο με τη Φενέρμπαχτσε, το οποίο ωστόσο δίνει το δικαίωμα και στις δύο πλευρές να το σπάσουν καταβάλλοντας 100.000 ευρώ. Σχετικά μικρό ποσό για να αποδεσμεύσουν οι Τούρκοι τον διεθνή άσο, αν το επιθυμούσαν, μικρό για να το καταβάλει μια ομάδα εφόσον ο Σλούκας επιθυμούσε να αποχωρήσει.

Από τις ημέρες του All Star Game της Τουρκίας, τον περασμένο Φεβρουάριο, οι δύο πλευρές εξέφρασαν την επιθυμία να συνεχίσουν τη συνεργασία τους. Η Φενέρ ποντάρει πολλά στον Σλούκα και θέλει να κρατήσει τον 27χρονο γκαρντ στην Κωνσταντινούπολη έως το 2020, ενώ και ο έλληνας άσος είναι θετικός. Η διαφορά που λέγεται ότι υπήρχε στο οικονομικό μέρος, δεν ήταν τέτοια ώστε να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τις υπογραφές νέων συμβολαίων και οι δύο πλευρές έδωσαν ραντεβού για να συζητήσουν πώς θα επέλθει η συμφωνία μετά τη λήξη της σεζόν.

ΤΥΠΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. Με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και του Πρωταθλήματος Τουρκίας με σερί 22-0 στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, τον Σλούκα καθοριστικό και δεδομένη την επιθυμία του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να μην κάνει πολλές αλλαγές στο ρόστερ των ομάδων, οι συζητήσεις που αναμένεται από σήμερα να αρχίσουν, πρέπει να θεωρείται ότι έχουν τυπική διαδικασία.

Εντός των ερχόμενων 48 ωρών, εκτός απρόοπτου, η Φενέρμπαχτσε θα ανακοινώσει την παραμονή του Κώστα Σλούκα έως το 2020 και ο Παναθηναϊκός, παρά τις προσπάθειες που κάνει, πρέπει να στραφεί στη Νο 3 λύση του για την ενίσχυση του ελληνικού κορμού και αντίστοιχα στη Νο 3 λύση του για την ενίσχυση της περιφέρειάς του, καθώς άλλος ικανός για το επίπεδο του ΠΑΟ έλληνας πόιντ γκαρντ δεν φαίνεται πως υπάρχει στον ορίζοντα.