Ο σχεδιασμός του νέου Παναθηναϊκού μπορεί να τροποποιηθεί ύστερα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και μάλιστα με τόσο εκκωφαντικό τρόπο, αλλά οι βασικοί στόχοι που έχουν τεθεί για την ενίσχυση του ρόστερ δεν αλλάζουν.

Το νέο επίτευγμα των Πρασίνων, ως άλλωστε είθισται σε ανάλογες επιτυχίες, μπορεί να λειτουργήσει ενωτικά και παίκτες που βρίσκονταν στην πόρτα της εξόδου να παραμείνουν στο ΟΑΚΑ. Είναι ενδιαφέρον λοιπόν τις προσεχείς ημέρες να δούμε σε τι βαθμό η ευφορία της κατάκτησης του πρωταθλήματος θα παίξει ανασταλτικό ρόλο στις αποχωρήσεις που διαφαίνονταν στον ορίζοντα.

Για παράδειγμα, οι τέσσερις «αντάρτες» της Κωνσταντινούπολης, Αντώνης Φώτσης, Μάικ Τζέιμς, Κρις Σίνγκλετον και Κένι Γκάμπριελ, ύστερα από όσα είχε πει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θεωρούνταν προς αποχώρηση, αλλά ο χρόνος που μεσολάβησε και ο νέος τίτλος σε βάρος του Ολυμπιακού μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα.

Εκείνο που δεν αλλάζει είναι η ανάγκη του Παναθηναϊκού να ενισχύσει τον ελληνικό κορμό και οι στόχοι δεν επαναπροσδιορίζονται. Γι’ αυτό άλλωστε σε έλληνες παίκτες έχει ήδη δηλωθεί η επιθυμία των Πρασίνων να τους εντάξουν στο ρόστερ τους ή σε κάποιες περιπτώσεις έχουν προχωρήσει ακόμη και σε προτάσεις.

Στην κορυφή της λίστας, λόγω συνδυασμού ποιότητας αλλά και διπλής σημασίας που έχει μια τέτοια μεταγραφή, βρίσκεται ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Ο Παναθηναϊκός έχει βολιδοσκοπήσει και δεν έχει διαψεύσει κανένα σχετικό δημοσίευμα, τους Κώστα Σλούκα, Στράτο Περπέρογλου, Κώστα Μίτογλου, αλλά ο πρώτος στόχος είναι ο Μάντζαρης. Κι αυτό διότι με μια τέτοια κίνηση ενισχύεται ο Παναθηναϊκός και ταυτόχρονα αποδυναμώνεται ο Ολυμπιακός.

Μάντζαρης – Σλούκας. Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» στα τέλη του περασμένου μήνα ο Παναθηναϊκός φρόντισε να μεταφέρει στην πλευρά Μάντζαρη την επιθυμία να τον αποκτήσει για τα επόμενα 3-4 χρόνια με πολλαπλάσιες αποδοχές από εκείνες που λαμβάνει στον Ολυμπιακό. Η υπόθεση δεν είναι εύκολη και ο Μάντζαρης αναμένεται να δεχθεί υψηλή πρόταση και από τους φιναλίστ της Ευρωλίγκας, οι οποίοι μετά την απώλεια του Κώστα Σλούκα πριν από δύο χρόνια θα επιδιώξουν να μη χάσουν και άλλο ένα βασικό γρανάζι της ελληνικής μηχανής τους.

Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός έχει ενημερώσει τους εκπροσώπους των Σλούκα, Περπέρογλου, Μίτογλου ότι ενδιαφέρεται να τους φέρει στο ΟΑΚΑ, κάθε περίπτωση όμως έχει τις ιδιαιτερότητές της. Ο Σλούκας έχει προτεραιότητα τη Φενέρμπαχτσε, η περίπτωση Περπέρογλου συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες, αλλά ο διεθνής φόργουορντ δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα προτιμήσει να περιμένει προτάσεις από το εξωτερικό ή θα πάρει τον δρόμο της επιστροφής στην Ελλάδα, ενώ ο Μίτογλου σκέφτεται το ίδιο, αλλά για διαφορετικούς λόγους, καθώς υπάρχει μπροστά του η προοπτική του ΝΒΑ.

Αποθέωση και συγκίνηση στη φιέστα

«Μια φανταστική χρονιά», όπως περιέγραψε τη σεζόν 2016-17 ο προπονητής του Παναθηναϊκού Τσάβι Πασκουάλ έλαβε και επισήμως τέλος με τη φιέστα της κατάκτησης του 35ου πρωταθλήματος στο συναισθηματικά φορτισμένο κλειστό του ΟΑΚΑ. Από τη μια ο εμβληματικός πρόεδρος Παύλος Γιαννακόπουλος και ο αδερφός του Θανάσης, «ο ένας από σας», όπως επανέλαβε απευθυνόμενος στους οπαδούς του Τριφυλλιού, πετώντας μάλιστα στην κερκίδα το μετάλλιό του. Και από την άλλη, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Δημήτρης Γιαννακόπουλος («ο Παναθηναϊκός δεν είναι πρόσωπα, είναι ιδέα») με τον αρχηγό Νικ Καλάθη, τους νταμπλούχους συμπαίκτες του και τους συνεργάτες του κόουτς Πασκουάλ. Θερμό χειροκρότημα επεφύλαξε ο κόσμος στο ιερό τοτέμ Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος αν και καθισμένος στα επίσημα σήκωσε για πολλοστή φορά το γήπεδο στο πόδι!