Η Βόρεια Κορέα φαίνεται να εκτόξευσε πολλαπλούς πυραύλους εδάφους-επιφάνειας από τα ανατολικά της παράλια τα ξημερώματα της Πέμπτης, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας.

Πρόκειται για την τελευταία σειράς πυραυλικών δοκιμών που πραγματοποιείται από το καθεστώς της Πιονγιάνγκ σε περίοδο έντονης αντιπαράθεσής της με την παγκόσμια κοινότητα και απειλών για περισσότερες κυρώσεις σε βάρος της.

Η Νότια Κορέα μετέδωσε ότι οι πύραυλοι κάλυψαν απόσταση περίπου 200 χλμ.

Οι εκτοξεύσεις έγιναν λίγες μέρες μετά τις νέες κυρώσεις που ψηφίστηκαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εναντίον της απομονωμένης χώρας, η οποία δήλωσε ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσει το πυρηνικό και εξοπλιστικό της πρόγραμμα χωρίς καθυστέρηση.

Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από την παράλια πόλη Ουονσάν, ανακοίνωσε το γραφείο αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας.

Ο πρόεδρος της χώρας Μουν Τζέ-ιν έχει ενημερωθεί για το συμβάν, προστίθεται στην ανακοίνωση χωρίς να παρατίθενται λεπτομέρειες.

Πρόκειται για την τέταρτη πυραυλική δοκιμή από τη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα, στις 10 Μαΐου, ο νέος πρόεδρος της Νότιας Κορέας, ο οποίος έχει υποσχεθεί να ξεκινήσει διάλογο με τη Βόρεια Κορέα.