Η Κριστίνα Μλαντένοβιτς συνεχίζει τις καταπληκτικές εμφανίσεις της στο Ρολάν Γκαρός, καθώς απέκλεισε την κάτοχο του τίτλου, Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα.

Η Μλαντένοβιτς νίκησε την 23χρονη Ισπανίδα 6-1,3-6,6-3 και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Ελβετίδα Τιμέα Μπαζίνσκι που απέκλεισε τη Βίνους Γουίλιαμς (5-7, 6-2, 6-2).

Η 24χρονη Γαλλίδα είναι Νο 14 στην παγκόσμια κατάταξη.

Εξαιρετική εμφάνιση και από την Κάρολιν Βοζνιάκι, η οποία απέκλεισε τη Σβετλάνα Κουζνέτσοβα με 6-1,4-6,6-2 και επιστρέφει στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός ύστερα από επτά χρόνια. Αντίπαλος της θα είναι η 20χρονη Γέλενα Οσταπένκο, η οποία απέκλεισε με 2-6, 6-2, 6-4 τη Σαμ Στόσουρ και έγινε η πρώτη τενίστρια από τη Λετονία που θα αγωνιστεί σε οκτάδα τουρνουά Grand Slam.

Καταπληκτικός Ναδάλ

Ο Ραφαελ Ναδάλ έκανε ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση ενός ακόμα τροπαίου στο Ρολάν Γκαρός. Ο κορυφαίος τενίστας στα χωμάτινα γήπεδα απέκλεισε τον τον συμπατριώτη του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ (6-1,6-2,6-2) και προκρίθηκε σ τα προημιτελικά της διοργάνωσης.