Για όλους και για όλα μίλησε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM 94.6. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στην «επόμενη μέρα» του συλλόγου, στη διαιτησία, στα επεισόδια που κόστισαν βαθμούς και τιμωρίες στο «τριφύλλι», αλλά και στα μεταγραφικά-αποδεσμεύσεις.

Αρχικά στάθηκε στην χθεσινή νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και στις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί στον κόσμο ενόψει της νέας περιόδου: «Με τον ΠΑΟΚ υπήρχαν θέματα και στον ημιτελικό Κυπέλλου και στο πρώτο ματς των play offs. Περιμέναμε μια αντίδραση, ο εγωισμός μας είχε θιχτεί και θέλαμε να δείξουμε ότι δεν το αξίζαμε όλο αυτό. Με τα προβλήματα που είχαμε δεν ήταν εύκολο να βγάλουμε πολλή ποιότητα, οπότε έπρεπε να αντιδράσουμε κάπως αλλιώς. Με επηρέασε πολύ και η συνέντευξη του Βιγιαφάνιες, που είπε πως πρέπει να παίξουμε σαν άντρες.

Το χρησιμοποίησα στην ομιλία μου. Νομίζω πως αντιδράσαμε και χάρηκα πάρα πολύ, γιατί έβλεπα και πριν το ματς πώς ετοιμάζονταν τα παιδιά. Το χάρηκα ακόμη περισσότερο στο τέλος του αγώνα, στο πώς πανηγυρίζαμε. Μπορεί βαθμολογικά να μην ήταν πολύ σημαντικό για μας, αλλά θα μπορούσε να είναι αν κέρδιζε ο Πανιώνιος. Μου αρέσει που γινόμαστε ομάδα, που έχουμε αυτό το δέσιμο, υπάρχει σεβασμός μεταξύ μας, είτε παίζει είτε δεν παίζει και το έχουν εκτιμήσει σε μένα οι παίκτες, γιατί ο μόνος λόγος που κάποιος δεν παίζει είναι αγωνιστικός. Είχα πει στους παίκτες πως θα έχουν έναν δίκαιο προπονητή».

Αναφερόμενος στην αποχώρηση του Λέτο αρκέστηκε να πει: «Έχει τον σεβασμός μας. Μία πολύ μεγάλη προσωπικότητα για μας. Δεν θέλω να μιλήσω για τους λόγους που φεύγει. Σε όλα τα ματς που τον χρειαζόμουν ήταν εκεί. Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση έπρεπε να πάρουμε κάποιες δύσκολες αποφάσεις. Ίσως αυτή να ήταν η δυσκολότερη».

Για την παρουσία του Κλωναρίδη είπε: «Το σύγχρονο ποδόσφαιρο θέλει ταχύτητα και η παρουσία του έκανε πιο ελεύθερο το παιχνίδι του Μπεργκ. Αυτό μας βοήθησε. Ο Μπεργκ βρήκε το άλλο του μισό στον Βίκτωρα. Στα προηγούμενα παιχνίδια που ήταν σχεδόν μόνος του μπροστά είχε πρόβλημα, γιατί η ομάδα δεν είχε το καθαρό δεκάρι. Ακόμη και με τον Εμποκού, οπότε έπρεπε να βρω έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά που έπρεπε για να φτιάξουμε μια καλή ομάδα».

Στάθηκε και στον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ στους ημιτελικούς του Κυπέλλου και στη διαιτησία του Κύζα: «Το περίμενα και είχα πει στους παίκτες πως ο μόνος τρόπος να δυσκολέψουμε τα πράγματα είναι να πετύχουμε κάποιο γκολ και να παίξομε ποδόσφαιρο. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Μετά τον αποκλεισμό παρά τα όσα έγιναν ήθελα να ξεφύγουμε από αυτή τη λογική.

Σίγουρα είμαστε επαγγελματίες, χάνουμε έναν στόχο και μια ευκαιρία όπως η κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά από εκεί και πέρα όταν δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι δεν πρέπει να ασχολείσαι και να κάνεις ό,τι μπορείς να αλλάξεις για να γίνεις καλύτερος. Την επόμενη μέρα είπα στους παίκτες πως η κατάσταση είναι αυτή. Το εύκολο είναι να τα παρατήσουμε, το δύσκολο να παλέψουμε. Ήμουν ξεκάθαρος, τους είπα πώς έχουν τα πράγματα».

Καταδίκασε το περιστατικό με τον Ίβιτς αλλά… «σίγουρα το καταδικάζουμε αυτό που έγινε, γιατί είναι επαγγελματίας και οικογενειάρχης. Η αντίδραση του προπονητή και του ΠΑΟΚ ήταν υπερβολική. Ο Ίβιτς έχει παίξει με δεμένο κεφάλι και με πολύ χειρότερα χτυπήματα. Εγώ στη θέση του δεν θα το έκανα αυτό, να είστε σίγουροι. Καταδικάζω την ενέργεια από τον οπαδό μας. Όλα τα άλλα κανείς μας δεν ξέρει».

Αναφερόμενος στο ρόστερ και στην ενίσχυση της ομάδας τόνισε: «Μπορεί να μην πάρουμε 6-7 ή, 8 παίκτες, αλλά να πάρουμε 4-5 που να είναι πολύ καλοί. Μέσα στο μπάτζετ παίζουν και οι παίκτες που φύγουν. Θα πρέπει και οικονομία να κάνουμε και καλούς παίκτες να πάρουμε. Θα είναι δύσκολο καλοκαίρι, γιατί δεν είναι εύκολο να βρεις παίκτες φθηνούς στο επίπεδο που θέλουμε εμείς για τον Παναθηναϊκό. Πιστεύω όμως πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε.

Δεν γίνεται να πούμε σε ποιες θέσεις θα πάρουμε παίκτες. Θέλουμε συνολικά να έχουμε 22-24 παίκτες, ανάμεσα στους οποίους θα έχουμε και 3-4 μικρούς. Ο Ευαγγέλου και ο Χατζηγιοβάννης θεωρούνται μέλη της πρώτης ομάδας. Με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν δεν μπορούμε να έχουμε τόσο μεγάλο ρόστερ. Το έργο του τεχνικού διευθυντή δεν είναι εύκολο, γιατί πρέπει να ικανοποιήσει εμένα και τη διοίκηση».

Για το τι μπορεί να πει στον κόσμο για τους στόχους του Παναθηναϊκού για τη νέα χρονιά: «Θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι θα έρχονται στο γήπεδο και θα φεύγουν με ψηλά το κεφάλι. Δεν μιλάω μόνο για το αποτέλεσμα, αλλά για την προσπάθεια. Όλα τα άλλα θα εξαρτηθούν από τις κινήσεις που θα κάνουμε. Παναθηναϊκός είναι, δεν μπορείς να πεις ότι πάω να φτιάξω ομάδα. Πρέπει να διεκδικείς πράγματα».

Επίσης εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει και τη νέα χρονιά ο Μπεργκ: «Με ρώτησε τι θα έκανα αν ήμουν στη θέση του. Του είπα πως αν ήμουν 24-25 ετών δεν θα έμενα. Του εξήγησα κάποια πράγματα, γιατί είναι ένας οικογενειάρχης, ένας σοβαρός επαγγελματίας. Ο Μάρκους είναι ένας πολύ σοβαρός επαγγελματίας, δεν έχει χάσει προπόνηση. Καθόταν μετά την προπόνηση και έκανε παραπάνω. Ελπίζω να μείνει κοντά μας. Μου έδειξε προβληματισμένος στη συζήτηση που κάναμε και είναι λογικό. Κακά τα ψέματα ο Παναθηναϊκός δείχνει μια ομάδα που όταν δεν παίξει καλά δεν θα κερδίσει, ενώ υπάρχουν πιθανότητες να μην κερδίσει ακόμη κι αν παίξει καλά με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οι παίκτες θέλουν να κερδίζουν κι όταν τους στερείς κάτι… Δεν μιλώ μόνο για το ματς Κυπέλλου, δεν τα φορτώνω όλα στον ΠΑΟΚ. Αισθάνονται αδικημένοι και προβληματισμένοι οι παίκτες».

Για τις μεταγραφικές προτεραιότητες: «Η πρώτη μας προσπάθεια είναι να μείνει ο Εμποκού, να μείνει ο Κλωναρίδης, να τελειώσει το θέμα του Μολέδο. Αν μείνουν αυτοί οι παίκτες, θα είναι πολύ πιο εύκολα τα πράγματα και θα πάμε για τις υπόλοιπες κινήσεις».

Τιμωρείται με πρόστιμο ο Μολέδο

Διαφορετική τροπή παίρνει η υπόθεση Μολέδο στον Παναθηναϊκό κι εκεί που ο παίκτης ήταν με το «ένα πόδι» εκτός ομάδας, δεν αποκλείεται η επόμενη σεζόν να τον βρει ξανά στο ρόστερ του «τριφυλλιού». Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός, άλλωστε, είναι ένας παίκτης που ποντάρει πολλά επάνω του ο Μαρίνος Ουζουνίδης κι αυτό το παραδέχθηκε ο ίδιος στη σημερινή του συνέντευξη, όπου έθεσε ως προτεραιότητα για το σύλλογο τις υποθέσεις των Μολέδο, Εμποκού και Κλωναρίδη.

Ο έμπειρος παίκτης, μετά την απόφασή του να μην ακολουθήσει την αποστολή της ομάδας στην Τούμπα για το τελευταίο ματς των play off με τον ΠΑΟΚ επικαλούμενος ψυχολογικούς λόγους, δέχτηκε έντονη κριτική όχι μόνο από τον προπονητή και τους διοικούντες, αλλά και από το σύνολο των φιλάθλων. Σήμερα συναντήθηκε με τον τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ, Νίκο Λυμπερόπουλο και ζήτησε συγνώμη για την ενέργειά του τονίζοντας πως έπρεπε να ακολουθήσει την αποστολή αναγνωρίζοντας παράλληλα το λάθος του.

Ο Μολέδο, όπως ενημερώθηκε από τον Λυμπερόπουλο, θα τιμωρηθεί με πρόστιμο βάσει του εσωτερικού κανονισμού κι από κει και πέρα εάν δεν φέρει κάποια οικονομική πρόταση που θα ικανοποιήσει το «τριφύλλι», τότε υπολογίζεται κανονικά για τη νέα σεζόν (το συμβόλαιό του τελειώνει το καλοκαίρι του 2018). Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ούτε το ενδεχόμενο να του γίνει πρόταση επέκτασης της συνεργασίας του με την ΠΑΕ με βελτιωμένες αποδοχές (με την ισχύσουσα συμφωνία αμείβεται με 350.000 ευρώ ετησίως).