Λένε ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο, χθες το βράδυ στο γήπεδο της Τούμπας η εκδίκηση ήταν μια… μπίρα που πίνεται κρύα. Οι Πράσινοι των μύριων όσων προβλημάτων, αν και παρατάχθηκαν με τη δεύτερη ομάδα, κατέκτησαν μια σπουδαία νίκη (3-2) επί του κυπελλούχου ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος μολονότι πριν από τη σέντρα ήταν το μεγάλο φαβορί για την εξασφάλιση του εισιτηρίου που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με το σφύριγμα της λήξης έμεινε με κομμένα τα φτερά καθώς τον προσπέρασε η ΑΕΚ πάνω στο νήμα. Οι ηρωικοί παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη πανηγύρισαν έξαλλα σαν να εξασφάλισαν εκείνοι το μαγικό χαρτάκι για το Τσάμπιονς Λιγκ. Πήραν τη δική τους ρεβάνς για τον αποκλεισμό (4-0) που υπέστησαν στο ίδιο γήπεδο με τον ίδιο αντίπαλο πριν από ένα μήνα, αλλά και για την προ δύο εβδομάδων διακοπή της μεταξύ τους αναμέτρησης στο γήπεδο της Λεωφόρου (κι ενώ το σκορ ήταν 1-0 υπέρ του ΠΑΟ) λόγω ρίψης ενός κουτιού μπίρας στο κεφάλι του προπονητή των φιλοξενουμένων Βλάνταν Ιβιτς, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του κατορθώματος που πέτυχαν οι Πράσινοι απέναντι στον γεμάτο λύσεις ΠΑΟΚ, αρκεί να ρίξει μια ματιά στα ονόματα που περιελάμβανε το απουσιολόγιο του κόουτς Ουζουνίδη (Μπεργκ, Ζέκα, Μολέντο, Εμποκού, Λέτο) στην ενδεκάδα ανάγκης που κλήθηκε να χρησιμοποιήσει με πολλές και διάφορες αλχημείες, αλλά και στις εναλλακτικές που είχε στον πάγκο (Στάικος, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάννης, Ευαγγέλου, Πίσπας), όπου ο μέσος όρος ηλικίας, πλην του 30άρη Στιλ και του 26άρη Π. Βλαχοδήμου, ήταν μόλις 19,6 έτη! Σαν να μην έφταναν αυτά, αποχώρησαν με πρόβλημα τραυματισμού ο Κουλιμπαλί στο 43′ και ο Ρέις στο 49′. Τίποτα όμως δεν στάθηκε ικανό να ανακόψει τον δρόμο του Τριφυλλιού προς τη νίκη, η οποία ήρθε χάρη σε γκολ του Μολίνς στο 93′ έπειτα από καταπληκτική ενέργεια του μοιραίου στο ματς Κυπέλλου αλλά κορυφαίου χθες Κλωναρίδη. Ο ΠΑΟΚ είχε προηγηθεί δις στο σκορ: με καταπληκτικό σουτ του Μπίσεσβαρ στο 20′ και με πλασέ του Ενρίκε στο 68′, ο ΠΑΟ όμως ισοφάρισε με τον Κλωναρίδη στο 27′ και με τον Λουντ στο 79′.

ΠΑΟΚ: Μπρκιτς, Κίτσιου, Λέοβατς, Πούγγουρας, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Σάχοβ, Μπίσεσβαρ, Ενρίκε (77′ Κάνιας), Ουάρντα (88′ Χαρίσης), Πρίγιοβιτς (67′ Κουλούρης).

Παναθηναϊκός: Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί (43′ Ευαγγέλου), Χουλτ, Κουτρουμπής, Κουρμπέλης, Μαρινάκης, Ρέις (49′ Χατζηγιοβάνης), Βιγιαφάνιες (88′ Πίσπας), Λουντ, Μολίνς, Κλωναρίδης.