Ανακοινώθηκε, και επίσημα η λύση της συνεργασίας του Λουτσιάνο Σπαλέτι με τη Ρόμα. Ο Ιταλός προπονητής αποχωρεί από τον πάγκο της ομάδας της Ρώμης, στον οποίο επέστρεψε το Ιανουάριο του 2016, φεύγοντας από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Ο Σπαλέτι οδήγησε τους «τζιαλορόσι» στη δεύτερη θέση και την απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Στην πρώτη του θητεία, από το 2005 μέχρι το 2009, είχε κατακτήσει δύο κύπελλα και ένα σούπερ Καπ.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ ο Σπαλέτι μπορεί να αναλάβει την Ιντερ και ο Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο είναι μεταξύ των υποψηφίων να πάρει τη θέση του στη Ρόμα. Ο ιταλικός Τύπος αναφέρει επίσης ότι έχει συμφωνήσει με τη διοίκηση της ομάδας της Ρώμης και τις επόμενες ημέρες θα υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Για τον αντικαταστάτη του Σπαλέτι στη Ρόμα, υπάρχει πάντως και ακόμα ένα σενάριο. Αφορά τον Τόμας Τούχελ, ο οποίος αποχώρησε από την Ντόρτμουντ ύστερα από διαφωνία που είχε με τον πρόεδρο του συλλόγου, Γιοακίμ Βάτσκε. Ο Τούχελ πήγε στην Ντόρτμουντ το καλοκαίρι του 2015 στη θέση του Γιούργκεν Κλοπ. Στο εφετινό πρωτάθλημα οδήγησε την ομάδα της Βεστφαλίας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και (το περασμένο Σάββατο) στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Οσο για τον αντικαταστάτη του, πληροφορίες αναφέρουν πως «παίζει» ο Λουσιέν Φαβρ που είχε μία εξαιρετική πορεία στο γαλλικό πρωτάθλημα με τη Νις.