Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε την προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας της Super League για τις θέσεις 1-5. Η μακεδονική ομάδα είχε προσφύγει ζητώντας να μην ισχύσει η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής, εν αναμονή της απόφασης για την υπόθεση του αγώνα Ολυμπιακός-Πλατανιάς.

«Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ έλαβε την εξής απόφαση: Απέρριψε την προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της από 8.5.2017 απόφασης του Δ.Σ. του Αστικού Συνεταιρισμού με την επωνυμία SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ», ανέφερε η ανακοίνωση της ΕΠΟ.

Στη συζήτηση της προσφυγής ο δικηγόρος της Super League, Γιάννης Οικονομάκης, επισήμανε ότι «υπάρχει ένσταση αναρμοδιότητας, καθώς η επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ είναι αρμόδια για τις Ενώσεις αλλά όχι για το Δ.Σ. της Λίγκας. Ο ΚΑΠ ορίζει ρητά ποιες είναι οι προσφυγές ή ενστάσεις που μπορούν να προσβάλλουν την επικύρωση της βαθμολογίας. Εδώ δεν εκκρεμούσε κάτι, υπήρχε μόνο μια υπόνοια. Αν γίνει δεκτή η προσφυγή του ΠΑΟΚ τα πλέι οφ δεν θα έχουν νομική ισχύ και καταλαβαίνετε τι θα γίνει».

Ο νομικός εκπρόσωπος του «Δικεφάλου», Λάμπρος Μπίρδας, ανέφερε πως «ο ΠΑΟΚ ζήτησε το αυτονόητο στο Δ.Σ. της Λίγκας. Ζητήσαμε και ζητάμε να μπει ο αυτονόητος αστερίσκος, καθώς οποιαδήποτε απόφαση δικαιοδοτικού οργάνου σημαίνει ότι δεν θα εκτελεστεί». Πρόσθετη παρέμβαση κατά της προσφυγής του μακεδονικού συλλόγου έκανε ο Ολυμπιακός, όμως χαρακτηρίστηκε εκπρόθεσμη.

Να σημειωθεί ότι η Super League έχει διορία ως την Παρασκευή 2 Ιουνίου προκειμένου να δηλώσει στην UEFA τις ομάδες που θα αγωνιστούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την αγωνιστική περίοδο 2017-18.