Τον ερχόμενο Αύγουστο ο Βασίλης Σπανούλης κλείνει τα 35 χρόνια του. Σε σχεδόν ισάριθμα λεπτά (34’27”) σημείωσε χθες ατομικό ρεκόρ καριέρας στις ασίστ σε αγώνα της τελικής φάσης του πρωταθλήματος (10 έναντι 8, που είχε μοιράσει στον τέταρτο τελικό της σεζόν 2011-12) και ήταν μακράν o MVP (11 π., 6 ρ., 10 ασ., 2 λ.) του πρώτου τελικού με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ.

Η αγωνιστική συμπεριφορά του Kill Bill, ο οποίος τα πρώτα χρόνια στον Ολυμπιακό κυνηγούσε ενίοτε τους πόντους, αλλά εδώ και μια διετία «διαβάζει» ό,τι του δώσει η πράσινη άμυνα δημιουργώντας πρωτίστως για τους συμπαίκτες του και δευτερευόντως για τον εαυτό του, έκρινε το ερυθρόλευκο 1-0 ανάγοντας σε κλειδί της επικράτησης τον Νίκολα Μιλουτίνοφ.

«Στα τελευταία τριάμισι λεπτά, μετά το τάιμ άουτ, είχαμε καθαρό μυαλό. Δεν ήταν καλό παιχνίδι, αλλά κάναμε το 1-0. Εχει σημασία ότι και στην αρχή και στο τέλος του παιχνιδιού παίξαμε καλή άμυνα» υπογράμμισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος έχοντας τον ίδιο κορμό παικτών επί τρία χρόνια βγάζει ευκολότερα αυτοματισμούς, την ώρα που οι Πράσινοι του Τσάβι Πασκουάλ επιχειρούσαν να κερδίσουν χάρη στο ατομικό ταλέντο, όπως έκαναν τόσες και τόσες βραδιές ειδικά στην Ευρωλίγκα.

«Είχαμε ευκαιρίες να νικήσουμε μέχρι το τέλος. Οταν όμως δεν μπορείς να σκοράρεις στα τελευταία λεπτά, η δουλειά σου γίνεται πιο δύσκολη. Ειδικά στα τελευταία δυόμισι λεπτά δεν παίξαμε καλά επιθετικά» παραδέχθηκε ο Καταλανός, ο οποίος όμως πλήρωσε το λάθος του να τελειώσει τον πρώτο τελικό με οργανωτή τον Μάικ Τζέιμς. Το αποτέλεσμα; Ενα άστοχο σουτ τριών πόντων και δύο άστοχα δύο πόντων και το χειρότερο: πενιχρή έως ανύπαρκτη αξιοποίηση των συμπαικτών του. Σε αυτό το επίπεδο κερδίζουν όλοι μαζί ή χάνουν όλοι μαζί. Ποτέ ο ένας!