Γονείς και φίλοι αναζητούν απεγνωσμένα πληροφορίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για δικά τους πρόσωπα που βρίσκονταν στη συναυλία και δεν έχουν δώσει σημεία ζωής ή δεν απαντούν στα κινητά τους τηλέφωνα.

Ανεβάζουν φωτογραφίες με ευχάριστα στιγμιότυπα δίπλα από τις εκκλήσεις τους για βοήθεια.

«Παρακαλώ, μοιραστείτε το αυτό, η μικρή κόρη μου Εμμα βρισκόταν στο κονσέρτο στην Αρένα του Μάντσεστερ και δεν απαντάει στο τηλέφωνό της, σας παρακαλώ βοηθήστε με», αναφέρεται σε μήνυμα στο Twitter δίπλα από τη φωτογραφία ξανθού κοριτσιού με λουλούδια στα μαλλιά του.

Σε άλλο μήνυμα, ο χρήστης Εριν γράφει: «Παρακαλώ βοηθήστε με να βρω την αδελφή μου. Φοράει ροζ μπλουζάκι και τζιν παντελόνι. Το όνομά της είναι Γουίτνεϊ».

«Ο γιος μου ήταν στη συναυλία. Δεν απαντάει στις κλήσεις μου. Παρακαλώ…» σημειώνεται στη φωτογραφία χαμογελαστού νεαρού που φοράει πουκάμισο.

Κοινωνική προσφοράκαι αλληλεγγύη

Οπως επίσης γίνεται γνωστό από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι κάτοικοι στο Μάντσεστερ έχουν κινητοποιηθεί και προσφέρουν τη βοήθειά τους, για τη μεταφορά τραυματιών.

Ο σταθμός του μετρό Βικτόρια που βρίσκεται στην περιοχή έκλεισε αμέσως μετά την έκρηξη κι αναμένεται να παραμείνει κλειστός στη διάρκεια της ημέρας, με πολλούς ανθρώπους να έχουν εγκλωβιστεί στα κεντρικά σημεία της περιοχής, χωρίς να μπορούν να γυρίσουν στα σπίτια τους.

Οι κάτοικοι της περιοχής προσφέρουν υπνοδωμάτια, τσάι, αλλά και μέσα μεταφοράς (#roomformanchester) μέσω twitter.

Παράλληλα, οδηγοί ταξί μεταφέρουν δωρεάν ανθρώπους σε διάφορα σημεία της πόλης.