Η Κίνα και η Ρωσία σύστησαν τη Δευτέρα μια κοινοπραξία με αντικείμενο την κατασκευή επιβατικών αεροσκαφών ευρείας ατράκτου, στην πιο τελευταία προσπάθεια να εισέλθουν σε μια κερδοφόρα αγορά όπου κυριαρχούν η Boeing και η Airbus.
     
Η China-Russia Commercial Aircraft International (CRAIC), που εδρεύει στη Σαγκάη, έχει ολοκληρώσει την εγγραφή της στα σχετικά μητρώα και έχει λάβει άδεια λειτουργίας, δήλωσε η κινεζική μητρική της, η κρατική Commercial Aircraft Corporation της Κίνας (COMAC).

Ο πρόεδρος της COMAC Τζιν Τζουανγκλόνγκ δήλωσε ότι η κοινοπραξία σηματοδοτεί σημαντική πρόοδο στο σινορωσικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη αεροσκαφών ευρείας ατράκτου και έχει στόχο να κατασκευάσει «ανταγωνιστικά» αεροσκάφη μεγάλων πτήσεων για την παγκόσμια αγορά αεροπλοΐας.

Η CRAIC θα είναι υπεύθυνη για την έρευνα, την κατασκευή, το μάρκετινγκ, τις πωλήσεις και τις υπηρεσίες των αεροσκαφών της. Βάσει της συμφωνία της COMAC και του ρωσικού εταίρου της United Aircraft Corp (UAC), θα δοθεί προτεραιότητα σε αεροσκάφη 280 θέσεων με εμβέλεια 12.000 χιλιομέτρων.

 Σύμφωνα με το σχέδιο, η διαδικασία σχεδιασμού αεροσκαφών θα ξεκινήσει σύντομα. Η γενική γραμμή συναρμολόγησης θα βρίσκεται στη Σανγκάη.

Στο οκταμελές διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας – όπου η Κίνα και η Ρωσία έχουν τον ίδιο αριθμό μελών - επικεφαλής θα είναι ο αντιπρόεδρος της UAC Βλάντισλαβ Μασάλοφ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από