Η κατάρα της Νέας Σμύρνης χτύπησε ξανά τον Παναθηναϊκό που δεν μπόρεσε να επικρατήσει στην έδρα του Πανιωνίου για πέμπτη σερί χρονιά! Οι Πράσινοι, που πέρασαν νικηφόρα για τελευταία φορά από την Πλατεία τον Δεκέμβριο του 2012, χθες το απόγευμα έμειναν στο 1-1 στην πρεμιέρα των πλέι οφ απέναντι στους (για πολλοστή φορά) εξαιρετικούς Κυανέρυθρους. Ωστόσο, τούτη η ισοπαλία μπορεί να θεωρηθεί και ως νίκη εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών που δημιουργήθηκαν για τους Πράσινους. Λίγες ώρες πριν από τη σέντρα ο Κουλιμπαλί τέθηκε νοκάουτ με λοίμωξη του αναπνευστικού (υπέστη αλλεργικό σοκ), ενώ μόλις στο 12′ το Τριφύλλι έχασε και τον Ζέκα, ο οποίος θα απουσιάσει από το επόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο. Ο Μασούντ απέφυγε εξαιρετικά τον αρχηγό του ΠΑΟ, που τον ανέτρεψε έξω από την περιοχή και (ορθώς) αποβλήθηκε από τον διαιτητή Στυλιάρα, ο οποίος κατά τα άλλα υπέπεσε σε σοβαρά λάθη: μεταξύ άλλων δεν έδωσε καθαρό πέναλτι στον Πανιώνιο στο 79′ σε ανατροπή του Μολέντο στον Σιώπη, αποβολή του Ρισβάνη στο 88′ σε χτύπημα στον Μπεργκ, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα για διπλό χτύπημα και στις καθυστερήσεις από Γιαννιώτη και Τασουλή.

Σαν να μην έφταναν αυτά, στο 32′ αποχώρησε κουτσαίνοντας ο Βιγιαφάνιες, ο οποίος υπέστη βαρύ διάστρεμμα και πιθανότατα χάνει όλη τη διαδικασία των πλέι οφ, στο 75′ αντικαταστάθηκε υποβασταζόμενος, λόγω βαριάς διάσεισης, ο Μέστο που υπέστη προσωρινή απώλεια μνήμης, ενώ και ο Κουτρουμπής ολοκλήρωσε μετά βίας το ματς παίζοντας στα τελευταία λεπτά με ματωμένο αστράγαλο. Γίνεται αντιληπτό πως η επιστροφή του Μαρίνου Ουζουνίδη στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης εννέα μήνες μετά την επεισοδιακή αποχώρησή του από τον πάγκο του Πανιωνίου κάθε άλλο παρά γούρικη ήταν για τον κόουτς του Τριφυλλιού, ο οποίος δήλωσε: «Ηταν ένα ματς που μας έβγαλε προβλήματα πριν καν αρχίσει. Θα μπορούσαμε να το χάσουμε, θα μπορούσαμε και να το κερδίσουμε. Κακό δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα, αλλά και τα προβλήματα που προέκυψαν».

Οι Πράσινοι, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, πήραν προβάδισμα στο 38′ με το 30ό γκολ του ασταμάτητου Μπεργκ, αλλά οι Νεοσμυρνιώτες ισοφάρισαν στο 56′ με κεφαλιά του «κίλερ» των μεγάλων Μασούρα, ο οποίος μετά τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ σκοράρισε και εις βάρος του Παναθηναϊκού φέτος.

Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Βλάχος, Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας (70′ Λάμπρου), Μπεν, Μασούντ (90′ Σαββίδης), Γεσίλ (81′ Ταπόκο).

Παναθηναϊκός: Οδ. Βλαχοδήμος, Μέστο (75′ Ρέις), Χουλτ, Μολέντο, Κουτρουμπής, Κουρμπέλης, Ζέκα, Βιγιαφάνιες (32′ Μαρινάκης), Εμποκού, Κλωναρίδης (62′ Λέτο), Μπεργκ.