Η Γιουβέντους σφράγισε το εισιτήριο για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, στις 3 Ιουνίου στο Κάρντιφ και περιμένει τον αντίπαλο της από τον επαναληπτικό Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Μαδρίτης, την Τετάρτη, στο Βιθέντε Καλντερόν. Μετά το 2-0 στο Πριγκιπάτο την περασμένη εβδομάδα, η Γιουβέντους νίκησε και στο Τορίνο τη Μονακό, αυτή τη φορά με 2-1.

Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση από το α’ μέρος, με πρωταγωνιστή τον Ντάνι Αλβες, ο οποίος δημιούργησε το πρώτο γκολ και σημείωσε το δεύτερο! Ηταν το διάστημα στο οποίο η Γηραιά Κυρία αμύνθηκε και πάλι αποτελεσματικά και «χτύπησε» με ιδανικό τρόπο στην κόντρα. Αλλωστε, ήταν και η ομάδα που είχε και τις «καθαρές» ευκαιρίες. Ο τερματοφύλακας της Μονακό, Ντάνιελ Σούμπασιτς, «νίκησε» δύο φορές Μάντζουκιτς (25′) και Ιγκουαΐν (37′). Νωρίτερα, πάλι ο αργεντινός επιθετικός της Γιουβέντους είχε περάσει τη μπάλα πάνω από τον Σούμπασιτς, αλλά ο Γκλικ πρόλαβε και την έδιωξε πριν περάσει τη γραμμή (22′).

Το 1-0 έγινε στο 33′. Ο Ντάνι Αλβες έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Σούμπασιτς απέκρουσε την κεφαλιά του Μάντζουκιτς, αλλά ο Κροάτης με δεύτερη προσπάθεια την έστειλε στα δίχτυα. Η καλύτερη στιγμή της Μονακό ήταν στο 42′, όταν ο Εμπαπέ από καλή θέση σούταρε άουτ. Στο 44′ έγινε το 2-0. Ο Πιάνιτς εκτέλεσε κόρνερ ο Σούμπασιτς έδιωξε τη μπάλα και ο Ντάνι Αλβες με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο β΄μέρος η Γιουβέντους προσπάθησε να διαχειριστεί αυτό το προβάδισμα και να «χτυπήσει» και πάλι με αντεπιθέσεις, χωρίς να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση. Η Μονακό είχε μία καλή ευκαιρία στο 67′, όταν ο Μπουφόν εξουδετέρωσε το σουτ του Εμπαπέ, όμως δύο λεπτά αργότερα, ο 18χρονος επιθετικός πήρε τη ρεβάνς, καθώς σκόραρε από κοντά (από ασίστ του Μουτίνιο) για το 2-1. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχτηκε η Γιουβέντους στη φάση των νοκ-άουτ αγώνων.