Μετά από δύο αγώνες «θρίλερ» και ισάριθμες νίκες της Βουλιαγμένης, ο τρίτος τελικός της Α1 πόλο των γυναικών είχε διαφορετική τροπή. Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε βελτιωμένος, επικράτησε του ΝΟΒ με 11-9 στον Πειραιά και μείωσε σε 2-1 τις νίκες στη σειρά. Η συνέχεια θα δοθεί την Πέμπτη στο Λαιμό, με την ομάδα της Αλεξίας Καμμένου να ψάχνει την τρίτη νίκη που θα της χαρίσει τον τίτλο και τις «ερυθρόλευκες» να αναζητούν την ισοφάριση.

Σε αντίθεση με τους δύο προηγούμενους τελικούς, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ συγκεντρωμένος, κυρίως στην άμυνα, ενώ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη επίθεση του αγώνα, με ωραία προσπάθεια της Ασημάκη από τα 2μ. Παρότι έκαναν κάποια λάθη, οι «ερυθρόλευκες» ανέβασαν το δείκτη του σκορ σε 3-0 με τις δύο Ιταλίδες, Έμολο (επανήλθε σήμερα αντί της Σμιτ και ήταν η κορυφαία του παιχνιδιού) και Μπιανκόνι.

Η Χυδηριώτη μείωσε σε κόντρα, αλλά η Χρυσή Διαμαντοπούλου κράτησε με τις επεμβάσεις της το +2 ως το τέλος της πρώτης περιόδου. Το δεύτερο οκτάλεπτο δεν ξεκίνησε καλά για τις γηπεδούχους, καθώς η Ασημάκη χρεώθηκε με δεύτερη αποβολή και η Ξενάκη, παίρνοντας το ριμπάουντ μετά από ακόμη μία απόκρουση της Διαμαντοπούλου, μείωσε σε 3-2.

Η Βουλιαγμένη προσπάθησε και πάλι με πολύ δυνατή άμυνα να περιορίσει την ομάδα του Χάρη Παυλίδη, που αυτή τη φορά όμως είχε σαφώς καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση, βρήκε λύσεις, τόσο στον παραπάνω όσο και στα ίσια, και ξέφυγε εκ νέου 6-3 στο ημίχρονο.

Με το ΝΟΒ να μην μπορεί να βρει απαντήσεις στην κλειστή ζώνη του Ολυμπιακού, αλλά ούτε και με παίκτρια παραπάνω (0/4 ως τα μέσα της τρίτης περιόδου), το παιχνίδι φαινόταν τελειωμένο, όταν η Έμολο με το τρίτο προσωπικό τέρμα της «έγραψε» το 7-3.

Όμως οι φιλοξενούμενες κατάφεραν να μειώσουν σε 7-5, με ένα παλικαρίσιο γκολ της Ξενάκη από τα 2μ., και θα μπορούσαν να πλησιάσουν στο γκολ λίγο πριν το φινάλε του τρίτου οκταλέπτου, όμως το σουτ της Ξενάκη στον παραπάνω απέκρουσε η Διαμαντοπούλου.

Ο Ολυμπιακός πήρε την… ανάσα που χρειαζόταν στο πρώτο δίλεπτο της τελευταίας περιόδου, όταν η Μπιανκόνι με φάουλ από τα 5μ. και η Ασημάκη στον παραπάνω ανέβασαν τη διαφορά στα τέσσερα γκολ (9-5).

Η Βουλιαγμένη δεν τα παράτησε και μείωσε σε 11-9 τρία λεπτά πριν τη λήξη, αλλά έχασε δύο επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα (η δεύτερη εξ αυτών με δύο παίκτριες παραπάνω) και οι «ερυθρόλευκες» κράτησαν τη νίκη.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-2, 1-2, 4-4

Ο Ολυμπιακός είχε 4/11 με παίκτρια παραπάνω, 1/1 πέναλτι, τέσσερα γκολ από την περιφέρεια, ένα από θέση φουνταριστού και ένα στην κόντρα. Η Βουλιαγμένη είχε 3/11 με παίκτρια παραπάνω, τρία γκολ από την περιφέρεια, δύο από θέση φουνταριστού και ένα στην κόντρα.

Διαιτητές: Κωνσταντινίδης, Αχλαδιώτης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Χρ. Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου, Ελευθεριάδου, Σώρα, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 2, Μαργ. Πλευρίτου, Εμολο 4, Β. Πλευρίτου, Μπιανκόνι 3, Λογοθέτη, Σταματοπούλου, Βικτ. Ζοφώλη, Νίνου.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Αλεξία Καμμένου): Κούβδου, Τσουκαλά 2, Χυδηριώτη 2, Ο΄Ντόνελ, Πρωτοπαπά 1, Ξενάκη 3, Μαυρωτά, Πάτρα, Κούλχαας, Β. Διαμαντοπούλου, Σελετοπούλου, Κοντογιάννη 1, Νιόβη Ζοφώλη, Κοκκινάκη, Μαστροκάλου

** Στα 51 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη αποβλήθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης (νωρίτερα είχε παρατηρηθεί με κίτρινη κάρτα, όπως και η Καμμένου), όπερ σημαίνει ότι δεν θα βρίσκεται στον πάγκο στον τέταρτο τελικό.