Οι κυβερνώντες Συντηρητικοί στη Βρετανία απέσπασαν περισσότερες από 100 έδρες στα τοπικά συμβούλια σε Αγγλία και Ουαλία, όπως προκύπτει από τα πρώτα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών, γεγονός που αυξάνει τη δυναμική της πρωθυπουργού Τερίζα Μέι ενόψει των εθνικών εκλογών στις 8 Ιουνίου.

Οι ψηφοφόροι κλήθηκαν την Πέμπτη να αναδείξουν χιλιάδες εκπροσώπους των τοπικών συμβουλίων για την ανανέωση 5.000 εδρών στη Σκωτία και σε τμήματα της Αγγλίας και της Ουαλίας, καθώς και για λιγοστές νέες περιφερειακές έδρες.

Οι Τόρις της Μέι έχουν ήδη λάβει τον έλεγχο πέντε τοπικών συμβουλίων και έχουν κερδίσει τη μάχη για τη δημαρχία που έδωσαν με το ευρωφοβικό, αντιμεταναστευτικό UKIP, το οποίο παρακμάζει. Το UKIP πριν από μια τετραετία που κρίνονταν πάλι πολλές έδρες είχε σημειώσει επιτυχία.

Το βασικό κεντροαριστερό κόμμα της αντιπολίτευσης, το Εργατικό Κόμμα, το οποίο ακολουθεί τους Τόρις σε πολλές δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών του Ιουνίου, αναμένεται να μειώσει τις δυνάμεις του στη Σκωτία, παραδοσιακό του προπύργιο όπου τώρα κυριαρχεί το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από