Ο Ολυμπιακός έκανε με άνεση το 2-0 επί της Βουλιαγμένης, στη σειρά των τελικών της Α1 πόλο των ανδρών, και τη Δευτέρα (20:00) στον Πειραιά ετοιμάζεται να «σφραγίσει» τον πέμπτο διαδοχικό τίτλο του και τέταρτο με το απόλυτο νικών.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 11-5 του ΝΟΒ, παίζοντας εξαιρετική άμυνα και χωρίς να αφήσουν την ομάδα του Κώστα Λούδη να πιστέψει ούτε για μία στιγμή πως θα μπορούσε να τους κοντράρει. Ο Γιάννης Φουντούλης πέτυχε τέσσερα γκολ για τους πρωταθλητές, που είχαν και πολύ καλό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω (7/10).

Στο φινάλε πάντως δεν έλειψαν τα νεύρα, εξαιτίας κάποιων διαιτητικών αποφάσεων, με συνέπεια 2΄52΄΄ πριν τη λήξη να αποβληθεί με αντικατάσταση ο τερματοφύλακας της Βουλιαγμένης, Μάνος Ζερδεβάς, ο οποίος σε προηγούμενη φάση είχε χρεωθεί με πέναλτι, χωρίς να έχει κάνει κάποια (εμφανή τουλάχιστον) παράβαση. Συνολικά αποβλήθηκαν τέσσερις παίκτες του ΝΟΒ, καθώς και οι Τίγκας και Γούβης συμπλήρωσαν τρεις ποινές.

Η Βουλιαγμένη είχε 2/6 με παίκτη παραπάνω, 1/2 πέναλτι, 1 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού. Ο Ολυμπιακός είχε 7/10 με παίκτη παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 1 γκολ από την περιφέρεια και 1 στην κόντρα.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Κώστας Λούδης): Ζερδεβάς, Κοπελιάδης 2, Δελαγραμμάτικας 1, Γκίκας, Χρυσοσπάθης 1, Γούβης, Αφρουδάκης 1, Καλαϊτζής, Βίτσο, Καπότσης, Τίγκας, Σολανάκης, Δ. Κουρουβάνης, Ξανθόπουλος, Γραμματικός

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 4, Μπούσλιε 1, Ποντικέας, Ντόσκας 1, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Αργυρόπουλος 2, Πρέκας, Γαλανόπουλος