Η Πιονγιάνγκ πραγματοποίησε στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά γύρω από την πόλη Ουονσάν, με την ευκαιρία της επετείου των 85 ετών από την ίδρυση Λαϊκού Στρατού της χώρας, δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν χιλιάδες τανκς να έχουν παραταχθεί στην ακτή της πόλης.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Νότιας Κορέας επιβεβαίωσε σε σύντομη ανακοίνωσή του τη διεξαγωγή των στρατιωτικών ασκήσεων της Πιονγιάνγκ με συμβατικά πυρά. «Ο στρατός μας παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του βορειοκορεατικού στρατού», ανέφερε η ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, ο ναύαρχος Χάρι Χάρις, διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων σε Ασία και Ειρηνικό, διαβεβαίωσε την Τετάρτη ότι το αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα που θα αναπτυχθεί στη Νότιο Κορέα προκειμένου να αναχαιτίσει τυχόν επίθεση από τη Βόρειο Κορέα θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει εντός των επόμενων ημερών.

Καταθέτοντας στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων του Κογκρέσου, ο Χάρις εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα μπορούσαν να αποκρούσουν οποιαδήποτε πυραυλική επίθεση της Βόρειας Κορέας εναντίον αμερικανικού αεροπλανοφόρου. Πρόσθεσε όμως ότι η Ουάσιγκτον θα πρέπει παράλληλα να εξετάσει το ενδεχόμενο ανάπτυξης των αντιπυραυλικών, αμυντικών δυνατοτήτων της στη Χαβάη.

Ο υψηλόβαθμος αμερικανός στρατιωτικός προειδοποίησε επίσης ότι το σημείο καμπής θα φτάσει για τις ΗΠΑ όταν ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν αποκτήσει τη στρατιωτική δυνατότητα να υλοποιήσει τις απειλές του προς την Ουάσιγκτον, αναφερόμενος προφανώς στο βαλλιστικό και το πυρηνικό πρόγραμμά του.