Το 94,1% επιτυχίας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και μάλιστα με πέντε διαφορετικές ομάδες είχε θύμα αυτή τη φορά τη μεγάλη αγάπη του σέρβου ρέκορντμαν! Σε επίπεδο τακτικής ο Ζοτς δυσκόλεψε τον Παναθηναϊκό με τις συνεχείς αλλαγές στην άμυνα, ωστόσο πέρα από το προφανές (23 πόντοι του Μπογκντάνοβιτς), τρία ήταν τα κλειδιά για το 0-1 υπέρ της Φενέρμπαχτσε: η εξαντλητική άμυνα του πανταχού παρόντος Ούντο, τα 4/6 τρίποντα του Κάλινιτς, που είχε 25% κατά τη διάρκεια της σεζόν και η έλλειψη δημιουργίας του ΠΑΟ. Με δέκα ασίστ στο πρώτο ημίχρονο και μόλις τρεις στο δεύτερο ήταν αδύνατο για τους εξάκις πρωταθλητές Ευρώπης να υποτάξουν την ομάδα του Ζοτς, που πλέον έγινε το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ.

Το σκεπτικό του Σφαιρόπουλου και το γεύμα των γενικών διευθυντών

Η Αναντολού Εφες δεν χρησιμοποίησε το ΣΕΦ για να κάνει προπόνηση χθες το απόγευμα. Το ίδιο σκεπτικό θα ακολουθήσει και ο Ολυμπιακός στο(-α) ματς της Κωνσταντινούπολης. Οχι γιατί οι προπονητές Γιάννης Σφαιρόπουλος και Βέλιμιρ Περάσοβιτς φοβούνται τις… κρυφές κάμερες, που παραπέμπουν σε προηγούμενες δεκαετίες, αλλά γιατί έχει αποδειχθεί ότι η τελευταία κανονική προπόνηση σε οικείο περιβάλλον προκαλεί μικρότερη καταπόνηση στους αθλητές. Χθες, πάντως, είχαμε… ελληνοτουρκική επαφή, καθώς ο γενικός διευθυντής του Ολυμπιακού Χρήστος Σταυρόπουλος συνέφαγε στο Ψυχικό με τον ομόλογό του στη Φενέρμπαχτσε Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι. Οι θαμώνες στα διπλανά τραπέζια δεν καταλάβαιναν και πολλά, αφού οι δύο παράγοντες συνομιλούσαν στα ιταλικά, καθότι ο Σταυρόπουλος έχει ζήσει αρκετά χρόνια στην Τεργέστη.

Τώρα δουλειά, τον Σεπτέμβριο

Εθνική για τον Παπαγιάννη!

Πολλοί νομίζουν ότι στο ΝΒΑ δεν κάνουν προπόνηση, αλλά ταξιδεύουν διαρκώς και δίνουν μόνο αγώνες. Αυτό όμως αποτελεί ψευδαίσθηση! Ρωτήστε και τον εκκολαπτόμενο άσο των Σακραμέντο Κινγκς Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος ήλθε για λίγες ημέρες στην Αθήνα και αμέσως άρχισε να εκτελεί το ειδικό πρόγραμμα που τους έχουν δώσει οι Κινγκς με ατομικό γυμναστή σε γήπεδο που έχει νοικιάσει ο έλληνας εκπρόσωπός του. Στις 30 Απριλίου θα επιστρέψει στις ΗΠΑ, όπου τον περιμένει ο ίδιος ο Πέτζα Στογιάκοβιτς, για να συνεχίσει την ατομική βελτίωση στο μακρινό σουτ. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο γίγαντας των 216 εκατοστών ξεκαθάρισε ότι επιθυμεί σφόδρα να αγωνιστεί με την Εθνική Ανδρών στο επικείμενο Ευρωμπάσκετ. Αλλωστε, είναι ο σέντερ της επόμενης δεκαετίας!