Η αστυνομία της Νέας Υόρκης συνέλαβε 25 άτομα τη Μεγάλη Πέμπτη στο λόμπι του Πύργου Τραμπ, όπου διαμαρτύρονταν για τις πολιτικές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τη μετανάστευση και τον έλεγχο των συνόρων.

Οι διαδηλωτές είχαν καθίσει μπροστά στους ανελκυστήρες και φώναζαν ρυθμικά το σύνθημα «όχι στην απαγόρευση, όχι στις εφόδους, όχι στο τείχος!». Η αστυνομία απέκλεισε την είσοδο στο πιο γνωστό ακίνητο του Τραμπ, έναν ουρανοξύστη όπου υπάρχουν τόσο καταστήματα, όσο και κατοικίες, εκεί όπου διαμένουν η σύζυγός του Μελάνια και ο γιος του Μπάρον, όταν ο πρόεδρος βρίσκεται στην Ουάσινγκτον.

Καθώς μια βαριά οπλισμένη ομάδα αστυνομικών, που φορούσαν αλεξίσφαιρα, απέκλεισε τις εισόδους, άλλοι αστυνομικοί μετέφεραν, παρά τη θέλησή τους, τους διαδηλωτές σε αυτοκίνητα της αστυνομίας.

Το κτίριο, στην καρδιά της συνοικίας με τα καταστήματα της Πέμπτης Λεωφόρου, αποτέλεσε επίσης την έδρα της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και αποτέλεσε την κύρια κατοικία του για χρόνια. Το λόμπι του κτιρίου είναι ανοικτό για το κοινό, αν και τα μέτρα ασφαλείας εντάθηκαν καθώς η εκστρατεία προχωρούσε και ακόμη περισσότερο όταν ο Τραμπ εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ.

Εκκρεμεί η απαγγελία κατηγοριών στους διαδηλωτές, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Οι διαδηλωτές φορούσαν μπλούζες με συνθήματα όπως «Όχι στο Τείχος», που παραπέμπει στα σχέδια του Τραμπ να οικοδομηθεί ένας φράκτης στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, «όχι στις εφόδους», που παραπέμπει στις συλλήψεις μεταναστών χωρίς χαρτιά, και «όχι στην απαγόρευση», που παραπέμπει στα αντιμεταναστευτικά εκτελεστικά διατάγματα του ρεπουμπλικάνου.