Κάτι τέτοιες βραδιές φανταζόταν ο Κώστας Σλούκας όταν αποφάσιζε να αποδεχτεί το τριετές συμβόλαιο της τουρκικής Φενέρμπαχτσε και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε μια ξένη χώρα απεμπολώντας το ασφαλές περιβάλλον του Ολυμπιακού. Βραδιές πλέι οφ, βραδιές sold out, γεμάτες ευθύνη τυλιγμένη στον μανδύα του πρωταγωνιστικού ρόλου που του υποσχέθηκε εξαρχής ο ρέκορντμαν της Ευρωλίγκας Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όταν επιχειρούσε να τον πείσει να αλλάξει μπασκετική γειτονιά πριν από δύο καλοκαίρια. Βραδιές όπως αυτή της Τρίτης (21.00, ΕΡΤ2) και της Πέμπτης του Πάσχα (21.00, NS2) στο ΟΑΚΑ, όπου η πέμπτη στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας πρωταθλήτρια Τουρκίας θα συγκρουστεί με τον τέταρτο Παναθηναϊκό επιχειρώντας να σπάσει την έδρα του για να ανακτήσει το πλεονέκτημα, που με δικά της λάθη, αστοχίες και ατυχίες απώλεσε στον μαραθώνιο των 30 αγωνιστικών. Ο διεθνής γκαρντ μιλάει στα «ΝΕΑ» για τον Ομπράντοβιτς, τον Παναθηναϊκό, την πρώην ομάδα του, τον Ολυμπιακό, και την επικίνδυνη Αναντολού Εφές.

Καλώς ή κακώς, κεντρικό πρόσωπο στη σειρά των πλέι οφ Παναθηναϊκού – Φενέρμπαχτσε είναι ο επί 13 χρόνια προπονητής του Τριφυλλιού Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Πώς λειτουργεί για την ομάδα σου όλος αυτός ο ντόρος γύρω από τον Ζοτς; Σας αποσυμπιέζει από το άγχος, δεδομένου ότι τα φώτα ήδη στρέφονται στον σέρβο ρέκορντμαν ή μήπως με την εμπειρία σου αισθάνεσαι να σας αποπροσανατολίζει κάπως από τον στόχο;

Για μένα προσωπικά, δεν παίζουν Παναθηναϊκός και Ζοτς! Στην ομάδα μας τυγχάνει να είναι προπονητής ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος μετρά οκτώ ευρωπαϊκούς τίτλους, εκ των οποίων οι πέντε έχουν κατακτηθεί με τον Παναθηναϊκό. Είναι ένας πάρα πολύ φιλόδοξος προπονητής, ο οποίος οπλίζεται κάθε φορά με το κίνητρο της συμμετοχής στο φάιναλ φορ. Το νιώθω αυτό το κίνητρο και η ίδια αίσθηση έχει περάσει από τον προπονητή σε όλους τους συμπαίκτες μου. Του έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και αισθανόμαστε πίστη ότι η ομάδα μας μπορεί να φτάσει στο φάιναλ φορ.

Τι είναι αυτό που καθιστά τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόσο ξεχωριστό στα δικά σου μάτια;

Πιστεύω ότι το κίνητρο που έχει μέσα του είναι το μυστικό που τον κάνει τον πιο επιτυχημένο προπονητή στην Ευρώπη. Δουλεύει με υψηλή ένταση καθημερινά στοχεύοντας στο να κάνει καλύτερη την ομάδα του. Φωνάζει στις προπονήσεις και γίνεται πολύ απαιτητικός, γιατί αντιλαμβάνεται ότι μόνο μέσα από τη σκληρή και επίπονη προσπάθεια μια ομάδα μπορεί να διακριθεί σε αυτό το επίπεδο.