Η συζήτηση μαζί της την βρίσκει στο μέσο μιας διαδρομής. Η Ταμίλα Κουλίεβα έχει ήδη συμμετάσχει σε δύο παραστάσεις οι οποίες εντάσσονται στη δράση «Ο συγγραφέας του μήνα», που διοργανώνει το Εθνικό Θέατρο (Νέα Σκηνή – Νίκος Κούρκουλος) στηρίζοντας τη νέα ελληνική δραματουργία. Η δράση ξεκίνησε με τον «Σούμαν» της Σοφίας Καψούρου, για να ακολουθήσουν οι «Τιτανομαχίες» της Νατάσσας Σίδερη τον Μάρτιο. Από την περασμένη Τετάρτη η ηθοποιός εμφανίζεται στο «Σπίτι» του Χαράλαμπου Γιάννου, ενώ θα ακολουθήσει το «Σχοινάκι» της Νάντιας Δρακούλα (από 10/5).

«Ουσιαστικά δίνουμε βήμα στη νέα ελληνική δραματουργία με αυτά τα τέσσερα έργα» λέει η Ταμίλα Κουλίεβα. «Οι “Τιτανομαχίες” βέβαια ήταν η αιτία που συμφώνησα να στηρίξω αυτό το πρότζεκτ. Μου άρεσε το έργο, θεωρώ ότι έχει πολύ ενδιαφέρον και ήθελα να βρεθώ απέναντι στα νέα παιδιά και να στηρίξω αυτή την προσπάθεια που γίνεται για πρώτη φορά». Στην προηγούμενη παράσταση μια οικογένεια συγκεντρωνόταν για κόψει την τούρτα με αφορμή τα γενέθλια του πατέρα. Ομως η τούρτα πέφτει στο πάτωμα. Κι αντί για κουτάλια, έχουν βγει ήδη τα μαχαίρια.

Σειρά έχει το έργο του Χ. Γιάννου, σε σκηνοθεσία Ελεάννας Τσίχλη, το οποίο βασίζεται στην ιδέα της επιστροφής σε μια εποχή αθωότητας και ασφάλειας. Στην προκειμένη περίπτωση, στο σπίτι της παιδικής ηλικίας, καθώς ο συγγραφέας γεννήθηκε στην Αμμόχωστο και ζει στην Αθήνα.

Η Κουλίεβα θα ολοκληρώσει τις εμφανίσεις της με το «Σχοινάκι» (10-27/5), όπου κυρίαρχο θέμα είναι ένα από τα σημαντικότερα της σύγχρονης σχολικής ζωής. Η παράσταση, σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου, ασχολείται με τον σχολικό εκφοβισμό μέσα από μια λοξή ματιά στο παραμύθι της Σταχτοπούτας.

«Σπίτι», Χαράλαμπου Γιάννου, έως 29/4,Εθνικό Θέατρο, Νέα Σκηνή – Νίκος Κούρκουλος (Αγ. Κωνσταντίνου 22-24, τηλ. 210-3288.100) Τετάρτη και Σάββατο στις 22.00, Πέμπτη στις 18.00.