Σε περιπέτειες μπήκε η ΑΕΛ μετά την εντός έδρας ήττα 4-1 από τον Αστέρα Τρίπολης για την 27η αγωνιστική της Super League. Εφιαλτικό ντεμπούτο για τον Αντρέ Πάους, «ηρωική» επιτυχία για τον Στάικο Βεργέτη που είδε την ομάδα του να φτάνει στη νίκη με χατ-τρικ του Μανιά (15΄, 30΄, 90+1΄πεν.) και Μάσα (28΄πεν.). Μείωσε στο 34΄ ο Ναζλίδης, ο οποίος έχασε πέναλτι στο 38΄ (απέκρουσε ο Ντοναρούμα).

Με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, το σκορ ήταν 3-0 και η ΑΕΛ είχε γολγοθά να ανεβεί. Προφανώς ήταν μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που η αλλαγή προπονητή όχι απλώς δεν λειτούργησε ευεργετικά, αλλά μάλλον… βραχυκύκλωσε την ομάδα που πριν από 2-3 εβδομάδες έμοιαζε να έχει βρει το δρόμο της.

Αντίθετα, η επιστροφή -πριν από 25 ημέρες- του Στάικου Βεργέτη αποδείχθηκε καταλυτική για τον Αστέρα, που άνοιξε το σκορ στο 15΄ με κεφαλιά του Μανιά από σέντρα του Μπέρτου. Στο 28΄ καταλογίστηκε (αυστηρό) πέναλτι σε ανατροπή του Φαρίνια από τον Ρέντζα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μάσα που έγραψε το 0-2 ενώ δύο λεπτά αργότερα (30΄) ο Μανιάς εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος του Ξενοδόχοβ και πέτυχε το τρίτο γκολ των φιλοξενούμενων.

Η ΑΕΛ μείωσε στο 34΄ με κεφαλιά του Ναζλίδη από φάουλ του Αγκάνοβιτς και αμέσως μετά κέρδισε πέναλτι με τον Αβραάμ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ναζλίδης όμως ο Ντοναρούμα απέκρουσε τόσο όσο χρειαζόταν για να στείλει τη μπάλα στο δοκάρι στο 38΄.

Πολλά κερδισμένα κόρνερ και πολιορκία της περιοχής του Αστέρα περιλάμβανε το β΄ ημίχρονο. Η ΑΕΛ όμως χρειαζόταν τη «μεγάλη» φάση, χρειαζόταν το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Αυτή η φάση ήλθε στο 84΄, όμως ο Ντοναρούμε πραγματοποίησε διπλή επέμβαση στις προσπάθειες των Ντέλετιτς, Ναζλίδη και στέρησε από τους «βυσσινί» την ευκαιρία να ξαναμπούν στο παιχνίδι.

Στις καθυστερήσεις, ο Μανιάς ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του με πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Αναστασόπουλος (χέρι) μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάσα.

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)

Κίτρινες: Μασαλέσα – Καλτσάς, Ντοναρούμα

ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Φατιόν, Φάρκας, Κόντορ, Μασαλέσα (81΄ Ευμορφίδης), Ντέλετιτς, Βαρέλα (53΄ Αναστασόπουλος), Ναζλίδης, Αγκάνοβιτς (75΄ Καπός), Αβραάμ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Ντοναρούμα, Γιαννούλης, Μπέρτος, Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν, Τσουκαλάς, Ιγκλέσιας, Μάσα (90+2΄ Κώτσιρας), Φαρίνια (81΄ Κυριακόπουλος), Ιωαννίδης (65΄ Χαμντανί), Μανιάς.