Η Τσέλσι ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι της 31ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε νίκησε 2-1 την Μάντσεστερ Σίτι και έκανε ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Η Τσέλσι προηγήθηκε με τον Αζαρ στο 10′, αλλά η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ισοφάρισε με τον Αγουέρο στο 26′. Η Τσέλσι κέρδισε πέναλτι (ανατροπή του Πέδρο) στο 35′, ο Αζάρ ανέλαβε την εκτέλεση, ο τερματοφύλακας της Σίτι, Καμπαγέρο απέκρουσε, αλλά με δεύτερη προσπάθεια ο βέλγος ποδοσφαιριστής πέτυχε το 2-1.

Η Αρσεναλ νίκησε 3-0 την Γουέστ Χαμ ενώ η Τότεναμ πέτυχε εντυπωσιακή ανατροπή στο Λίμπερτι καθώς επικράτησε 3-1 της Σουόνσι!

Τα γκολ για την ομάδα του Αρσεν Βενγκέρ πέτυχαν οι Οζίλ (58′), Γουόλκοτ (68′) και Ζιρού (84′). Στο Λίμπερτι, η Σουόνσι προηγήθηκε με τον Ρούτλετζ στο 11′, αλλά η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο πήρε τη νίκη στις καθυστερήσεις! Ισοφάρισε ο Ντέλε Αλι στο 88′, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σον πέτυχε το 2-1 και μετά από τρία λεπτά ο Ερικσεν διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Αλλα αποτελέσματα:Λίβερπουλ-Μπόρνμουθ 2-2, Σαουθάμπτον-Κρίσταλ Πάλας 3-1, Χαλ-Μίντλεσμπρο 4-2.

Ισπανία

Η Μπαρτσελόνα «καθάρισε» σε εννέα λεπτά το ματς με τη Σεβίλλη στο Καμπ Νου για την 30η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ο Λουίς Σουάρες με ένα καταπληκτικό γκολ άνοιξε το σκορ στο 25′, για να πάρει τη σκυτάλη ο Λιονέλ Μέσι που σκόραρε στο 28′ και 33′ για να διαμορφώσει το τελικό 3-0. Η Σεβίλλη τέλειωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Βιτόλο (δεύτερη κίτρινη) στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Χωρίς Ρονάλντο, Μπέιλ, Βαράν και Κρόος, αλλά με χατ-τρικ του Μοράτα, η Ρεάλ νίκησε εκτός έδρας τη Λεγανές 4-2 και παραμένει στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος. Το σκορ για τη Ρεάλ άνοιξε ο Χάμες Ροδρίγες, και έως το 23′ η βασίλισσα είχε προηγηθεί 3-0. Σε τρία λεπτά η Λεγανές μείωσε σε 3-2 (32′ και 34′), αλλά το γκολ του Μοράτα στο 48′, έδωσε τέλος στο ματς.

Αλλα αποτελέσματα: Αλαβές-Οσασούνα 0-1, Λα Κορούνια-Γρανάδα 0-0, Σπόρτινγκ Χιχόν-Μάλαγα 0-1.

Γερμανία

Η Λειψία νίκησε εκτός έδρας την Μάιντς με 3-2 και παρέμεινε στη 2η θέση του γερμανικού πρωταθλήματος. Σάμπιτζερ (48′), Βέρνερ (52′), Κεϊτά (81′) πέτυχαν τα γκολ της Λειψίας, ενώ για τους γηπεδούχους σκόραραν οι Σαμπέριο (69′, πέναλτι) και Μούτο (90+1).

Αλλα αποτελέσματα: Βόλφσμπουργκ-Φράιμπουργκ 0-1, Γκλάντμπαχ-Χέρτα 1-0, Ντάρμσταντ-Λεβερκούζεν 0-2, Αουγκσμπουργκ-Ινγκολσταντ 2-3.

Κύπελλο Ιταλίας

Η Γιουβέντους προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας, παρά την ήττα από τη Νάπολι στο Σαν Πάολο με 3-2. Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είχε νικήσει 3-1 στο Τορίνο και στον τελικό θα αντιμετωπίσει τη Λάτσιο. Και τα δύο γκολ της Γιουβέντους πέτυχε ο Ιγκουαΐν (32′ και 59′), ενώ για τη Νάπολι σκόραραν οι Χάμσικ (53′), Μέρτενς (61′) και Ινσίνιε (67′).