Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναμετέδωσαν φωτογραφία από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης που έδειχνε τον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης, την οποία είχε δημοσιοποιήσει το τηλεοπτικό δίκτυο REN-TV στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο άνδρας είχε μακριά γενειάδα, φορούσε μαύρο πουλόβερ με μαύρο παλτό (κάτω) και φερόταν ότι ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό που έσπειρε τον θάνατο μέσα στον συρμό του μετρό. Ωστόσο, όπως μετέδωσε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας το πρακτορείο Ιντερφάξ, ο φερόμενος ως ύποπτος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην αστυνομία και δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση.

Το ίδιο πρακτορείο αναφέρει ότι πηγές προσκείμενες στις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας δήλωσαν πως την επίθεση διέπραξε βομβιστής-καμικάζι, ο οποίος καταγόταν από την κεντρική Ασία και φέρεται να συνδεόταν με ριζοσπάστες ισλαμιστές.

Σύμφωνα μάλιστα με τη μία από τις πηγές αυτές, οι αρχές έχουν εξακριβώσει την ταυτότητα του 23χρονου καμικάζι, τη φωτογραφία του οποίου δημοσιεύει και πάλι ο τηλεοπτικός σταθμός REN-TV.