«Τα παιδιά των σκληρά εργαζόμενων (απλών) πολιτών πρέπει αν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τα παιδιά των καθηγητών πανεπιστημίων και των μάνατζερ», ήταν η απάντηση του Μάρτιν Σουλτς στις «υποκριτικές υποσχέσεις» για περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη που έδωσε η καγκελάριος Μέρκελ στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, σε ομιλία της ενόψει των τοπικών εκλογών σε έξι εβδομάδες.

Ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) πήγε την Κυριακή στο Εσεν, προκειμένου να συμμετάσχει στην επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου μαζί με την επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματός του Χανελόρε Κραφτ. Μπροστά σε 1.400 ενθουσιώδεις συντρόφους τους, οι δύο κορυφαίοι σοσιαλδημοκράτες υποσχέθηκαν διπλή νίκη: στις 14 Μαΐου στη Β. Ρηνανία Βεστφαλία και στις 24 Σεπτεμβρίου σε εθνικό επίπεδο.

Ο Μάρτιν Σουλτς υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία των εκλογών του εν λόγω κρατιδίου - με πληθυσμό 13 εκατ. κατοίκους, είναι το μεγαλύτερο της Γερμανίας - και το αποτέλεσμά τους έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για τις ομοσπονδιακές εκλογές, αφού οι ψηφοφόροι του αποτελούν το 1/5 των ψηφοφόρων της χώρας. «Εάν το SPD, η Χανελόρε Κραφτ, κερδίσει τις εκλογές στη Β. Ρηνανία-Βεστφαλία αυτό σημαίνει ότι θα είμαστε η ισχυρότερη δύναμη στη Γερμανία και εγώ θα γίνω καγκελάριος» είπε επευφημούμενος.

Η πρωθυπουργός Χανελόρε Κραφτ, η οποία προηγείται σαφώς στις δημοσκοπήσεις περιέγραψε τα κύρια σημεία της πολιτικής της για την επόμενη περίοδο και επέκρινε δριμύτατα τον ανθυποψήφιό της, τον χριστιανοδημοκράτη Αρμιν Λάσετ, για ασυνέπεια σε βασικούς τομείς της κοινωνικής πολιτικής, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μια τέτοια παραπαίουσα ομάδα δεν επιτρέπεται να κυβερνήσει το κρατίδιο».

Η Κραφτ είναι επικεφαλής του κόκκινου-πράσινου συνασπισμού, ο οποίος κυβερνά την Β. Ρηνανία-Βεστφαλία εδώ και 7 χρόνια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από