«Ο ελληνικός λαός γνώριζε πως θα υπάρξουν νέα μέτρα με βάση τη συμφωνία του 2015 » δήλωσε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να λειάνει αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις μέσω της διαπραγμάτευσης.

«Ο ελληνικός λαός γνώριζε ότι θα έρθουν νέα, δύσκολα μέτρα, όπως η μείωση του αφορολόγητου ή η μείωση των συντάξεων. Αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις προσπαθούμε να λειάνουμε με τη διαπραγμάτευση. Τα υπόλοιπα είναι τζάμπα μαγκιές» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλάφας και υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει υπογράψει μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης 1% επί του ΑΕΠ και αύξηση της φορολογητέας ύλης κατά 1% επί του ΑΕΠ.

Μιλώντας την Κυριακή στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μπαλάφας εξέφρασε την αισιοδοξία του για κλείσιμο της αξιολόγησης, αλλά με συμβιβασμούς ενώ ισχυρίστηκε ότι τα μέτρα δεν θα θίγουν τους μικρομεσαίους παρά μόνο ένα τμήμα της μεσαίας τάξης.

«Οι περικοπές στις συντάξεις θέλουμε να ισχύσουν το 2020, 2021 και 2022 ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως θα υπάρξουν αντισταθμιστικά μέτρα» ανέφερε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Σε ό,τι αφορά την ψήφιση των μέτρων ήταν κατηγορηματικός ότι θα στηριχτούν από σύσσωμες τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Ο κ. Μπαλάφας μίλησε, μεταξύ άλλων, για το προσφυγικό, στο οποίο «σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων» παρότι «και εμείς και η ελληνική κοινωνία έχουμε κάνει το καλύτερο δυνατόν αλλά έχουν γίνει και στραβές. Υπήρξαν και αδυναμίες», όπως είπε.