Τουλάχιστον είκοσι άτομα σκοτώθηκαν και τέσσερα τραυματίστηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής σε επίθεση ενόπλων σε τέμενος της θρησκευτικής μειονότητας των Σούφι στο Πακιστάν.

Τέσσερα από τα θύματα είναι γυναίκες. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι μέσα στο χώρο του τεμένους που βρίσκεται στην επαρχία Πουντζάμπ, εισέβαλαν ένοπλοι άνδρες με μαχαίρια και κοντάρια. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της χώρας, έχουν συλληφθεί τρεις ύποπτοι. Ανάμεσά τους είναι και ο φύλακας του χώρου.

Οι ένοπλοι που έκαναν επίθεση στο τέμενος βασάνισαν πρώτα τα θύματά τους και στη συνέχεια τους δολοφόνησαν με μαχαίρια και ξύλα, δήλωσε η αστυνομία.Ο διοικητής της αστυνομίας της περιοχής, δήλωσε ότι ο φύλακας του τεμένους, Αμπντούλ Γουαχίντ, κάλεσε τους πιστούς να επισκεφθούν το τέμενος και στη συνέχεια τους επιτέθηκε με μαχαίρι μαζί με τους συνεργούς του.«Όσο έμπαιναν μέσα οι πιστοί, τους βασάνιζαν και τους δολοφονούσαν», δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας σε τηλεοπτικό σταθμό.

Τον προηγούμενο μήνα, οι αρχές ασφαλείας της χώρας αύξησαν τα μέτρα ασφαλείας, μετά από επίθεση αυτοκτονίας εναντίον ενός άλλου τεμένους των Σούφι, στην πόλη Σέχουαν κατά την οποία σκοτώθηκαν περίπου 90 άτομα, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.