Θα πάρει αδειοδότηση ο Παναθηναϊκός; Θα δώσει τα οφειλόμενα στον Στάθη Ταυλαρίδη που σήκωσε ψηλά τους τόνους; Απαντήσεις θα δοθούν οσονούπω, υπάρχουν όμως κάποια δεδομένα που δεν μπορεί να αγνοηθούν. Κατ’ αρχάς, ο ΠΑΟ έχει οικονομικά προβλήματα, προσπαθεί να κατεβάσει το μπάτζετ και παράλληλα θέλει να έρθει σε συμβιβασμό με πρώην στελέχη του και να ρυθμίσει τις οφειλές. Από την ΠΑΕ βγαίνει βεβαιότητα πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα, ενώ δεν αναγνωρίζονται οι εισφορές αλληλεγγύης. Οπως και να ‘χει, ακόμη και αν χρειαστεί να δοθούν περί τις 150.000 ευρώ, αναμένεται να τακτοποιηθεί το θέμα γιατί ουδείς έχει όρεξη να τρέχει και να μη φτάνει. Επί της ουσίας όμως, καλό είναι να έχουμε κατά νου τα ακόλουθα: σε εποχές κρίσης, όταν οι ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές κεφαλές απαιτούν σωστούς ισολογισμούς, δεν μπορεί κανένας στο όνομα των μεγάλων στόχων να κάνει υπερβάσεις που ενίοτε δυσκολεύεται αφάνταστα να καλύψει. Επίσης, όλα αυτά τα περί παικτών-οπαδών, ας τα αφήσουμε στην άκρη, ας τα ξεχάσουμε. Θυμόμαστε καλά το πόσο έβγαινε προς τα έξω ότι ο έμπειρος αμυντικός ήταν από μικρός οπαδός του Τριφυλλιού. Σύντομα έγινε αγαπητός στην εξέδρα. Λέτε τώρα που διεκδικεί τα χρήματά του να του γυρίσουν την πλάτη; Ας είμαστε ρεαλιστές. Ούτε ο παίκτης έχει διάθεση να χαρίσει ευρώ που του ανήκουν, ούτε όμως να γίνονται προσεγγίσεις πάνω σε βάσεις συναισθηματισμού. Και φυσικά ο κόσμος ας αντιληφθεί, ως γενικό κανόνα, πως οι αθλητές παίζουν πρώτα για την τσέπη και μετά για οτιδήποτε άλλο.

Ανεμος αλλαγών

Στις ράγες μπαίνει η απόφαση της FIFA να γίνει Μουντιάλ με συμμετοχή 48 ομάδων. Ο κόσμος αλλάζει, άρα και το προϊόν. Το συμβούλιο της παγκόσμιας ομοσπονδίας αποφάσισε πώς θα κατανεμηθούν οι θέσεις και η επικύρωση θα γίνει σε προσεχές συνέδριο. Η αλλαγή που μας αφορά σχετίζεται με την παρουσία 16 ευρωπαϊκών ομάδων και όχι 14, ενώ μεταξύ άλλων θα εμφανιστούν και εννέα ομάδες από την Αφρική. Αρκετά περισσότερες από τις πέντε και όλα αυτά θα τα δούμε από το 2026.

Ραντεβού

Τώρα που συμφώνησαν οι ισχυροί για τη «νέα ημέρα» του εγχώριου ποδοσφαίρου, να δούμε αν θα τα βρουν σε λεπτομέρειες. Πρόκειται για το μοίρασμα των τηλεοπτικών εσόδων, αλλά και το πώς θα υπολογίζονται οι βαθμοί που θα εκκινούν οι ομάδες στα play offs. Τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο, ας μην προτρέχουμε, αλλά το γεγονός πως υφίσταται αρχική συμφωνία λέει αρκετά για τη σύμπλευση.

Λίλα

Ατακτη υποχώρηση για τον αλβανό μέσο του ΠΑΣ Γιάννινα αναφορικά με όσα είχε πει προσφάτως κατά του χριστιανισμού. Επισκέφθηκε χθες τον μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο, ζήτησε συγγνώμη και πήρε δώρο δύο βιβλία. Αραγε, ήταν ειλικρινής η κίνηση του ποδοσφαιριστή ή ενήργησε υπό το βάρος των επικριτικών σχολίων για τα λεγόμενά του; Το κλίμα, πάντως, δεν είναι το καλύτερο δυνατό.