Σε κατάσταση συναγερμού για την πορεία της ελληνικής οικονομίας επιχειρεί να θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ανήκουν στο λεγόμενο ευρωπαϊκό τόξο.
Η συνάντησή του σήμερα στη Βουλή με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά εγκαινιάζει έναν κύκλο επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς, μέσω του οποίου επιχειρεί να αποσαφηνίσει και τις πιθανότητες σύγκλισης, με φόντο το γαλάζιο αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες. Επισημαίνεται ότι οι κατ' ιδίαν επαφές με τον κύκλο των πολιτικών αρχηγών του ευρωπαϊκού αντιπολιτευτικού τόξου είναι οι πρώτες έναν χρόνο μετά τις εθιμοτυπικές συναντήσεις που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την εκλογή του στη αρχηγία της ΝΔ.
Στην Πειραιώς δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην πολιτική πρωτοβουλία της κομματικής ηγεσίας, καθώς προσδοκούν ότι θα διαμορφωθεί ακόμη πιο πιεστικό κλίμα για την κυβέρνηση. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι προβληματισμένος από την άσχημη οικονομική και κοινωνική κατάσταση στη χώρα. Αυτό που εισπράττει στις συνεχείς περιοδείες του είναι η απόλυτη απογοήτευση των πολιτών για την πορεία της χώρας και μέσα από τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς επιθυμεί να αναδειχθεί η κυβερνητική απομόνωση» εξηγούν επιτελικά στελέχη της ΝΔ. «Επιδιώκουμε μια ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών για να έρθουμε πιο κοντά, προκειμένου να υπάρξει η απαιτούμενη πολιτική αλλαγή» είναι το δικό τους μήνυμα, το οποίο προεξοφλείται ότι θα μεταφερθεί και στους πολιτικούς αρχηγούς, αρχής γενομένης από τη Φώφη Γεννηματά, με την οποία «θα αναζητηθούν πεδία συνεργασίας που θα μπορούσαν να βοηθήσουν να πάει η χώρα μπροστά».  
Τα επόμενα ραντεβού. Οι επόμενες συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους λοιπούς πολιτικούς αρχηγούς δεν έχουν οριστικοποιηθεί, αλλά το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ποταμού Σταύρο Θεοδωράκη και τον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, ενώ δεν αποκλείεται να έχει συνάντηση και με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.
Στη Μάλτα. Το εκλογικό αίτημα της ΝΔ, εξάλλου, μπήκε και στην ατζέντα των κατ' ιδίαν επαφών που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ομολόγους του και με άλλες ηγετικές προσωπικότητες της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, στο περιθώριο του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στη Μάλτα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινήθηκε με στόχο να καταδείξει στην κεντροδεξιά οικογένεια της ΕΕ ότι είναι αναγκαία μια πολιτική αλλαγή στη χώρα μας, με προσφυγή στις κάλπες, προκειμένου να υλοποιηθεί ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο - και να δημιουργήσει ένα συμμαχικό δίκτυο προς αυτή την κατεύθυνση.  
Το μήνυμα αυτό, μάλιστα, μετέφερε χθες και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Κομματικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας πως είναι απαραίτητο η χώρα να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές με ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής, εξήγησε στον Τουσκ ότι προϋπόθεση για να υλοποιηθεί ένα αποτελεσματικό σχέδιο «είναι να αποκτήσει η Ελλάδα μια αξιόπιστη κυβέρνηση, η οποία θα πιστεύει στην ανάγκη επανεκκίνησης της οικονομίας αλλά και στο ευρωπαϊκό όραμα».
Σκληρό ροκ. Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολούθησε και στη Μάλτα σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή, ταυτίζοντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τα ακραία φαινόμενα λαϊκισμού που έχουν αναδυθεί τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη. «Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που έφερε στην εξουσία μια λαϊκίστικη κυβέρνηση» σχολίασε στις παρεμβάσεις του, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «σύντομα η χώρα μας θα αλλάξει πολιτικό σκηνικό, αποδεικνύοντας ότι η λογική και η μετριοπάθεια θα επικρατήσουν και πάλι».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από