Ο Τζεφ Μπέζος κατάφερε να ξεπεράσει τον Αμάνθιο Ορτέγκα και τον Ουόρεν Μπάφετ και να γίνει ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μετά τον ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς.

Το 53χρονο αφεντικό της Amazon αύξησε την περιουσία του κατά 1,5 δισ. δολάρια μετά τη νέα αύξηση στις τιμές των μετοχών της εταιρείας του, η οποία έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ σε κέρδη και πωλήσεις. Πλέον η προσωπική περιουσία του Μπέζος υπολογίζεται από τον Δείκτη των Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg σε 75,6 δισ. δολάρια και είναι μεγαλύτερη κατά 700 εκατ. δολάρια από αυτή του μεγαλοεπενδυτή Ουόρεν Μπάφετ. Είναι επίσης μεγαλύτερη κατά 1,3 δισ. δολάρια από αυτή του Ορτέγκα, που είναι ο ιδρυτής της Inditex, της εταιρείας που έχει μεταξύ άλλων τα καταστήματα Zara. Ο Ορτέγκα παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη.

Συνολικά, η περιουσία του Μπέζος έχει αυξηθεί φέτος κατά 10 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Bloomberg. Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη αύξηση περιουσίας που έχει καταγραφεί στον Δείκτη των Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg για το 2017. Ο κινέζος μεγιστάνας των μεταφορικών υπηρεσιών Ουάνγκ Ουέι έχει δει φέτος την περιουσία του να αυξάνεται κατά 18,4 δισ. Ο ιδρυτής της facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ έχει γίνει φέτος πλουσιότερος κατά 11,4 δισ. δολάρια.

Ο Μπάφετ είδε την περιουσία του να αυξάνεται φέτος κατά 1,7 δισ., ενώ ο Ορτέγκα έγινε πλουσιότερος κατά 2,1 δισ. δολάρια. Ο Μπέζος παραμένει «φτωχότερος» από τον Μπιλ Γκέιτς κατά 10,4 δισ. δολάρια. Η προσωπική περιουσία του ιδρυτή της Microsoft υπολογίζεται ούτε λίγο ούτε πολύ σε 86 δισ. δολάρια. Η περιουσία των κροίσων έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω του ράλι που έχουν κάνει τους τελευταίους μήνες οι τιμές των μετοχών των εταιρειών τους στα μεγάλα χρηματιστήρια.