Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία των αδειοδοτήσεων των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών (ΠΑΕ). Αύριο λήγει η προθεσμία και σύμφωνα με όλα όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που είχε να ξεπεράσει μεγάλους σκοπέλους, δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα με τον φάκελο της.

Οι Πράσινοι εδώ και καιρό έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να διακανονίσουν τα χρέη τους και να μπορέσουν να πάρουν την άδεια. Στο πλαίσιο αυτών των οικονομικών ελιγμών οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό, ενημέρωσαν τους παίκτες της ομάδας ότι οι καταβολές για τον μήνα Φεβρουάριο θα ψαλιδιστούν. Οχι οριστικά. Θα πέσει μικρό κούρεμα, που είναι και της μόδας ως ορολογία, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη ρευστότητα για τους διακανονισμούς που πρέπει να γίνουν με πιστωτές της ΠΑΕ.

Λέγεται ότι η κίνηση της πράσινης εταιρείας δεν άρεσε σε κάποιους παίκτες και εμφανίστηκαν σκυθρωπά πρόσωπα στα αποδυτήρια του ΠΑΟ. Αργότερα άρχισαν και οι μουρμούρες, διότι ορισμένοι υποπτεύονται ότι παίκτες που έλειπαν από εκείνη τη συζήτηση μπορεί να γλιτώσουν το ψαλίδι. Θέμα που μάλλον πρέπει να λυθεί, καθώς η εσωστρέφεια δεν κάνει καλό, ειδικά με τα ντέρμπι που ακολουθούν.

Πράσινος εμφύλιος

Θα μείνω στον Παναθηναϊκό, γιατί έχει προκύψει θέμα που έχει πολύ ψωμί, όπως λέει φίλος που μου το ανέλυσε. Οπως αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά το «ενιαίος και αδιαίρετος» είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο στους κόλπους του ιστορικού συλλόγου. Τις τελευταίες ώρες έχει ξεσπάσει στα social media εμφύλιος μεταξύ Παναθηναϊκών. Η μία «παράταξη» υποστηρίζει τη διοίκηση της ΚΑΕ και η άλλη τη νέα διοίκηση του ερασιτέχνη και μαζί της ΠΑΕ.

Αφορμή στάθηκαν δημοσιεύματα σε μέσα του μιντιακού ομίλου ιδιοκτησίας Δημήτρη Γιαννακόπουλου, τα οποία αμφισβητούν την εκλογική διαδικασία που ακολουθήθηκε και θέτουν θέμα εκλογών στον Ερασιτέχνη τον Ιούλιο το 2017, υπενθυμίζοντας ανακοίνωση της απερχόμενης διοίκησης που ανέφερε ότι θα άνοιγε η πόρτα σε νέα μέλη. «Επισημαίνεται ότι τα νέα μέλη που θα προχωρήσουν σε εγγραφή στον Παναθηναϊκό ΑΟ έως τις 31/7/20016 θα αποκτήσουν αυτομάτως δικαίωμα ψήφου στις εκλογές του Συλλόγου τον Ιούλιο του 2017», σημείωνε μεταξύ άλλων το μακροσκελές ρεπορτάζ, στο οποίο υπήρχαν και ευθείες βολές κατά του νέου προέδρου Δημήτρη Μπαλτάκου και του πατέρα του, πρώην συνεργάτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός (και νυν αντιπροέδρου της ΠΑΕ), Τάκη Μπαλτάκου.

Από τον Ερασιτέχνη δεν υπήρξε αντίδραση. Ωστόσο είναι φανερό πως το «ενιαίος και αδιαίρετος» απέχει από τον Παναθηναϊκό περισσότερο κι από τη λύση για το γηπεδικό. Κι αυτή η κατάσταση αποτέλεσε αιτία για να υπάρξει διχασμός στις τάξεις των οπαδών, που χωρίστηκαν σε δύο στρατόπεδα στα social media.

Δύο γήπεδα τένις ή ποδηλατοδρόμιο

Ανέφερα γηπεδικό και φυσικά το μυαλό μου πήγε στο θέμα των ημερών που μπορεί να αποδειχθεί και της χρονιάς, ίσως και της δεκαετίας. Οπως έχετε διαπιστώσει όσοι παρακολουθείτε τις εξελίξεις, εσχάτως υπάρχει μπαράζ συναντήσεων και εξαγγελιών για τα γήπεδα και τα σχετικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες.

Προσωπικά προτιμώ να κρατώ μικρό καλάθι και να διατηρώ επιφυλάξεις για όλα αυτά τα project που έχουν εμφανιστεί. Να κάνει γήπεδο μπάσκετ η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, είτε στο ποδηλατοδρόμιο, είτε στο τένις των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, να κατασκευάσει η ΑΕΚ το ποδοσφαιρικό γήπεδο στη νέα Φιλαδέλφεια, να πάρει ο μπασκετικός Παναθηναϊκός το Νίκος Γκάλης του ΟΑΚΑ, να γίνει γήπεδο ποδοσφαίρου (όπου θα στεγαστούν και τα τμήματα του Ερασιτέχνη) στο Γουδή, να πάρει και ο μπασκετικός Ολυμπιακός το ΣΕΦ. Σχέδια και σχέδια έχουν πεταχτεί στα σκουπίδια και θα γίνουν όλα μέσα σε ένα έτος;

Καταρχήν να διευκρινιστεί κάτι που πολλοί έχουν μπερδέψει. Η Πολιτεία θέλει να παραχωρήσει τα γήπεδα, γιατί δεν μπορεί –και δεν θέλει –να τα συντηρεί. Κοστίζουν πολύ ακριβά και την εξυπηρετεί να κάνει συμφωνίες με τις ΚΑΕ. Αρκεί να είναι win-win όλα τα deal.

Οσον αφορά το γήπεδο μπάσκετ της ΑΕΚ, την περασμένη Παρασκευή έγινε αυτοψία στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ από τον ιδιοκτήτη της κιτρινόμαυρης ομάδας Μάκη Αγγελόπουλου και τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη. Αποκαλύφθηκε πως εξετάστηκε το γήπεδο τένις, ωστόσο οι πληροφορίες της στήλης λένει ότι έγινε επίσκεψη και στο ποδηλατοδρόμιο. Η ιδέα του τένις ήρθε στο προσκήνιο καθότι εκτιμάται ότι η μετατροπή του σε γήπεδο μπάσκετ θα κοστίσει λιγότερο (στην ΑΕΚ) και διότι στο δεύτερο γήπεδο μπορεί να δημιουργεί το «σπίτι» των άλλων αθλημάτων της ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Δηλαδή, σε περίπτωση που προκριθεί η συγκεκριμένη λύση, η ΑΕΚ θα πάρει και τα δύο γήπεδα.

Το «Shot» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι η περίπτωση του ποδηλατοδρομίου δεν έχει ναυαγήσει. Ενδεχομένως να είναι πιο εφικτή, επειδή την ομοσπονδία ποδηλασίας βαρύνουν μεγάλα χρέη προς το ΟΑΚΑ. Μια απάντηση που αναμένεται για τον χώρο όπου μπορεί να μεταστεγαστεί η πίστα ποδηλασίας θα κρίνει πολλά.

Θα σπάσει;

Οργιάζει τις τελευταίες εβδομάδες η φήμη που θέλει τον Αρη να έχει έτοιμο τον Παναγιώτη Γιαννάκη για τη θέση του προπονητή. Λέγεται πως το θέμα έχει προχωρήσει και πως αργά ή γρήγορα ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη προσφορά στο ελληνικό μπάσκετ θα επιστρέψει στο Αλεξάνδρειο. Μια λεπτομέρεια που έμαθα χθες και έχει σημασία. Ο Πρίφτης έχει συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν. Για 110.000 ευρώ. Είναι εύκολο να σπάσει;

Κουίζ

Νέο πρόεδρο απέκτησε ο ΕΣΑΚΕ. Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος ήταν τελικά ο… ήρωας, ο μοναδικός που δέχθηκε να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση που χήρεψε μετά την πιο σύντομη θητεία που υπήρξε ποτέ, λόγω της παραίτησης του Μιχάλη Μελή. Στην καταμέτρηση βρέθηκε ένα λευκό (ψηφοδέλτιο) και είναι απορίας άξιον γιατί μία ΚΑΕ θέλησε να σπάσει την ομοφωνία και το εκλογικό αποτέλεσμα να είναι 14-1. Εκατομμύρια οι λόγοι, λένε ορισμένοι. Ποια είναι η ΚΑΕ και από πού προκύπτουν οι λόγοι;

Χάδι!

Κακός χαμός έγινε με τη διαιτησίατου αγώνα μπάσκετ ΑΕΚ – Παναθηναϊκός. Οι Αναστόπουλος, Μουζάκης, Διαμαντής βρέθηκανστο μάτι του κυκλώνα και χθεςο τελευταίος, που κρίθηκε ότι υπέπεσε σε σωρεία λαθών, δεν ορίστηκε σε αγώνα της Α1. Θα διαιτητεύσει σε ματς Α2. Αν πρόκειται περί «τιμωρίας», προφανώς και είναι χάδι. Αν καιοι διαιτητοπατέρες τονίζουν πωςο συγκεκριμένος διαιτητής έναΣΚ παίζει στην Α1 και ένα στην Α2.