Δείχνουν και αισθάνονται Ελληνες. Μιλούν για την Ελλάδα και όσοι από αυτούς έχουν φύγει την κράτησαν στην καρδιά τους.

Ο Φερνάντο Σάντος μέσα στη χαρά του για την πρόκριση της Εθνικής Πορτογαλίας στον τελικό του Euro το περασμένο καλοκαίρι δεν ξέχασε την Ελλάδα: «Είμαι πολύ χαρούμενος και για τους Ελληνες που με υποστήριξαν. Η σκέψη μου πάει και σε αυτούς», είπε, ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο όταν είχε έρθει στην Αθήνα για να βραβευθεί ως διεθνής αθλητική προσωπικότητα της χρονιάς έδωσε την υπόσχεση: «Δεν θα σας ξεχάσω ποτέ. Μία ημέρα θα επιστρέψω».

Ο Σέρχιο Αραούχο έχει μόλις τρεις μήνες στην Αθήνα και την ΑΕΚ, αλλά ήδη εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει: «Αν μπορούσα να διαλέξω θα μου άρεσε να συνεχίσω εδώ», είπε, αλλά γνωρίζει ότι αυτό εξαρτάται από τη Λας Πάλμας.

Ο Κάρλος Ζέκα πήρε την ελληνική υπηκοότητα και μάλιστα αγωνίστηκε δέκα λεπτά στο ματς της Εθνικής με το Βέλγιο. Ο μέσος του Παναθηναϊκού λατρεύει τη χώρα μας και μιλώντας στην «A Bola» δεν έκρυψε ότι έπειτα από έξι χρόνια παραμονής αισθάνεται και Ελληνας: «Ηταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, να κάνω το ντεμπούτο μου με την εθνική ομάδα σε έναν προκριματικό για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ηταν μία μαγική στιγμή, ένα μεγάλο συναίσθημα, τόσο όταν άκουσα τον εθνικό ύμνο, όσο και όταν μπήκα στο γήπεδο. Τραγούδησα τον ύμνο που έμαθα πριν από πέντε-έξι μήνες».

Ο συμπαίκτης του στον Παναθηναϊκό, Μάρκους Μπεργκ, μιλώντας στα σουηδικά ΜΜΕ αποκάλυψε ότι έχει ήδη αγοράσει σπίτι 140 τετραγωνικών στα νότια προάστια: «Στην Ελλάδα έχουμε συχνά γαλανό ουρανό, ζέστη και οι άνθρωποι είναι φιλικοί. Θα επιστρέφουμε πάντα εδώ, δεν έχει σημασία σε ποιο μέρος θα μένουμε μόνιμα» είπε ο σουηδός επιθετικός.

Ο Πάμπλο Γκαρσία αγαπήθηκε από τους φίλους του ΠΑΟΚ, στον οποίο παραμένει ως προπονητής στην Κ-20. «Στην Ελλάδα αισθάνθηκα καλύτερα ως παίκτης. Η οικογένειά μου είναι μια χαρά και καταλαβαίνω τα πάντα στα ελληνικά» είπε σε δηλώσεις του στη «Marca».

Το καλοκαίρι του 2014, η εθνική ομάδα αγωνιζόταν με την Κόστα Ρίκα στη φάση των 16 του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Και ο Μίτσελ, προπονητής τότε του Ολυμπιακού, είχε εκδηλωθεί μέσω του λογαριασμού του στο twitter: «Ολόκληρη η χώρα υποστηρίζει την εθνική ομάδα. Κι εγώ μαζί. Πάμε Ελλάδα».

Την παραμονή του στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό δεν ξεχνά φυσικά και ο Ρομπέρτο, ο οποίος μάλιστα έχει εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψει. Η οικογένεια του Μιγκέλ Ανχελ Κορδέρο λάτρεψε τη χώρα μας κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων παραμονής στην ΑΕΚ. Ιδιαίτερα εκδηλωτική ήταν η σύζυγός του Ινμα. Το δύσκολο καλοκαίρι του 2015, κι ενώ ήταν στην Ισπανία, ανέβασε ένα μήνυμα στο Instagram με τίτλο «Ελλάδα μου», με μία φωτογραφία της από την Ακρόπολη.