Θερινές προσδοκίες, χειμερινές απογοητεύσεις, ανοιξιάτικες ελπίδες… Η πορεία των δύο σπουδαίων ονομάτων που προστέθηκαν τον περασμένο καλοκαίρι στο ρόστερ της ΑΕΚ δεν ήταν ομολογουμένως η αναμενόμενη. Ο ουκρανός στόπερ Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και ο πορτογάλος φορ Ούγκο Αλμέιδα είχαν εξαιρετικές στιγμές φορώντας την κιτρινόμαυρη φανέλα, μολαταύτα αυτές ήταν ελάχιστες. Οι τραυματισμοί τούς «τσάκισαν», σε στιγμές μάλιστα που έδειχναν ικανοί να γίνουν σημεία αναφοράς για το παιχνίδι της Ενωσης.

Ετσι, η ώς σήμερα σούμα κάθε άλλο παρά θετικό πρόσημο έχει. Ο Τσιγκρίνσκι έχει παίξει σε μόλις 11 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και αυτή την περίοδο αναρρώνει από το συντριπτικό κάταγμα που υπέστη στο αριστερό χέρι του. Ο Αλμέιδα έχει μετρήσει 14 εμφανίσεις και 4 γκολ, ευρισκόμενος πλέον στην τρίτη διαδικασία επιστροφής στην ενεργό δράση ύστερα από μυϊκό τραυματισμό. Μπαίνοντας στην τελική ευθεία και με πολλά δύσκολα ματς να πλησιάζουν (αρχής γενομένης από το κυριακάτικο ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ), η ΑΕΚ τους έχει ανάγκη, ασχέτως με το ότι της βγήκαν σε καλό οι μεταγραφικές προσθήκες (Αϊντάρεβιτς, Βράνιες, Αραούχο) του περασμένου Ιανουαρίου. Είναι άλλωστε ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδος αυτή που θα ακολουθήσει για αμφότερους, καθώς καλούνται να πείσουν ότι αξίζουν την παραμονή τους στην ομάδα και για το επόμενο έτος, κάτι που και οι δύο επιθυμούν σφόδρα. Ασφαλώς είναι στο χέρι τους καθώς έχουν συμβόλαιο ώς το 2018, ωστόσο αντιλαμβάνονται ότι κυριαρχεί σούσουρο γύρω από τα ονόματά τους και πιθανόν να τους καλέσει η διοίκηση προκειμένου να επαναπροσεγγίσουν τη μεταξύ τους σχέση.

Η αλήθεια είναι ότι για τον Τσιγκρίνσκι υπάρχει πρόθεση από πλευράς ΑΕΚ για την επέκταση της συνεργασίας και μετά το μεθεπόμενο καλοκαίρι, καθώς εκτιμώνται η μεγάλη κλάση του αλλά και το γεγονός ότι είναι σε εξαιρετική ηλικία (30 ετών) για κεντρικό αμυντικό τέτοιας εμπειρίας. Αυτά όμως αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη αν δεν προκύπτουν η απαιτούμενη συμμετοχή και προσφορά. Για τον Αλμέιδα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, καθώς φημολογείται ότι η διοίκηση της ομάδας σκέφτεται να ανοίξει κουβέντα για μειωμένες αποδοχές την επόμενη σεζόν, κάτι που όμως ο Πορτογάλος δεν είναι απαραίτητο να αποδεχθεί. Σε κάθε περίπτωση, οι δύο θορυβώδεις προσθήκες του περασμένου καλοκαιριού πρέπει να βοηθήσουν ουσιαστικά την ομάδα στην τελική ευθεία τής σεζόν, με πολύ σημαντικούς στόχους να παραμένουν ανοιχτοί για την Ενωση.