Δεκαπέντε άνθρωποι πυροβολήθηκαν, ένας από αυτούς θανάσιμα, την Κυριακή τα ξημερώματα σε νυκτερινό κέντρο στο Σινσινάτι του Οχάιο. Η αστυνομία εκτιμά ότι στο επεισόδιο μπορεί να ενεπλάκησαν τουλάχιστον δύο δράστες, αλλά αποκλείει για την ώρα το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν περίπου στη 1.00 π.μ. (8.00 π.ν. ώρα Ελλάδας), όταν εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονταν στο κλαμπ «Cameo Nightlife», το οποίο, σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα του Σινσινάτι, είχε «πολλά προβλήματα» στο παρελθόν.

«Σε αυτό το σημείο δεν είναι σαφές ακριβώς τι προκάλεσε τους πυροβολισμούς», δήλωσε η λοχαγός Κίμπερλι Ουίλιαμς σε ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Πιστεύουμε πως ήταν τουλάχιστον δύο οι δράστες που ενεπλάκησαν. Προκλήθηκε χάος όταν σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί», πρόσθεσε η Ουίλιαμς.

Οι ύποπτοι διέφυγαν και η αστυνομία δεν έχει καλές περιγραφές τους, εν μέρει γιατί οι αυτόπτες μάρτυρες δεν ήταν πρόθυμοι να συνεργαστούν, δήλωσε η Ουίλιαμς.

Πολλά θύματα φέρουν πολύ σοβαρά τραύματα, ανέφερε στη ιστοσελίδα του το τηλεοπτικό δίκτυο, WLWT5 , επικαλούμενο τον βοηθό αρχηγό της αστυνομίας Πολ Νοντιγκέιτ, ο οποίος είπε πως εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονταν στο νυχτερινό κέντρο όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί.

Οι Αρχές δεν έχουν αναφέρει μέχρι στιγμής οτιδήποτε για τα πιθανά κίνητρα των δραστών.

Η σελίδα του Cameo Nightlife στο Facebook αναφέρει ότι πραγματοποιεί «Κολεγιακές Παρασκευές» για φοιτητές 18 ετών και άνω και «Σάββατα για τους 21 και άνω και σέξι νύχτες».