Στην ποιότητα των παικτών του Βελγίου αλλά και στην ανάγκη η Εθνική μας να κάνει ένα καλό ματς, στάθηκε ο Μίκαελ Σκίμπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή εν όψει του αγώνα της Εθνικής στις Βρυξέλλες το βράδυ του Σαββάτου (21:45, ΣΚΑΪ / OTE SPORTS).

Από την πλευρά του, στο υψηλό κίνητρο κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή στάθηκε ο Κώστας Μανωλάς. Ο κεντρικός αμυντικός της Ρόμα υποστήριξε πως η Εθνική θέλει να αποδείξει κόντρα στο Βέλγιο ότι ανήκει στην ελίτ, ενώ ανέφερε πως δεν θα πουλήσει εύκολα το… τομάρι της.

Μεταξύ άλλων, ο Γερμανός τεχνικός της εθνικής Ελλάδας, είπε:

Για το Βέλγιο – Ελλάδα: «Η Εθνική Βελγίου δεν είναι μόνον οι Εντέν Αζάρ και Κέβιν Ντε Μπρούιν. Έχει είκοσι παίκτες τοπ κλάσης. Όπως η Βοσνία. Πρέπει να δείξουμε την αξία μας. Δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα με τους παίκτες που είναι παρόντες εδώ. Είναι γνωστοί οι τραυματίες και οι τιμωρημένοι. Αλλά, έχω 24 ανταγωνιστικούς παίκτες. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το ενδιαφέρον του ομίλου όσο το δυνατόν μεγαλύτερο.

Έχουμε την εμπειρία να παίξουμε και με τρία στόπερ. Είναι καλή ομάδα επιθετικά το Βέλγιο, αλλά εμείς είμαστε αρκετά καλοί αμυντικά. Όπως και να παίξουμε δεν θα έχουμε μόνο το μυαλό μας στην άμυνα, αλλά και στο πως θα σκοράρουμε.

Θα παίξουμε έτσι ώστε να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί κόντρα σε έναν πάρα πολύ δύσκολο αντίπαλο. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε από αυτό το παιχνίδι. Στόχος μας είναι να ανέβουμε στη βαθμολογία και αυτό επιδιώκουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν θέλω η ομάδα μου να σέβεται τόσο πολύ τον αντίπαλο. Αύριο θα προσπαθήσουμε να δείξουμε ότι και εμείς εκτός από το να παίζουμε άμυνα μπορούμε να επιτεθούμε.

Ακόμα σε τοποθετήσεις του που φιλοξενούνται σε ΜΜΕ στη Βοσνία είπε για: «Όλα τα ματς είναι σημαντικά στον όμιλο. Δεν είναι μόνο με Βέλγιο και Βοσνία. Για εμάς η απώλεια του Καρνέζη είναι σημαντική αλλά θα τον έχουμε με Βοσνία. Στον αντίποδα έχουμε τώρα τον Καπίνο που είναι πολύ ταλαντούχος».

Μανωλάς: «Να αποδείξουμε ότι ανήκουμε στην ελίτ»

Υψηλό κίνητρο έχει κάθε ποδοσφαιριστής όταν αγωνίζεται με τόσο καλούς αντιπάλους, σύμφωνα με τον Κώστα Μανωλά. Ο κεντρικός αμυντικός της Ρόμα υποστήριξε σε δηλώσεις του πως η Εθνική Ελλάδας θέλει να αποδείξει κόντρα στο Βέλγιο ότι ανήκει στην ελίτ, ενώ ανέφερε πως δεν θα πουλήσει εύκολα το «τομάρι» της.

«Το Βέλγιο έχει σημαντικές απουσίες, αλλά έχει ένα ρόστερ με τους καλύτερος παίκτες στην Ευρώπη και αν λείπει ο Αζάρ, έχει παίκτες να τον καλύψουν. Θα πάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε», είπε αρχικά.

Για την σπουδαιότητα του ματς: «Είναι ένα σημαντικό ματς, αλλά εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας. Το Βέλγιο είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου, αλλά δεν θα μπούμε στο γήπεδο σαν να έχουμε χάσει το παιχνίδι. Έχουμε παίκτες με εμπειρία και στο τέλος θα δούμε τι μπορούμε να πετύχουμε.

Όταν αγωνίζεται κάποιος κόντρα σε τόσο σπουδαίους ποδοσφαιριστές το κίνητρο είναι υψηλό. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι ανήκουμε και εμείς στην ελίτ. Είμαστε ομάδα που θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της και αύριο θα το αποδείξουμε».

Για τον Λουκάκου: «Έχω παίξει στο παρελθόν εναντίον του. Ξέρουμε το ταλέντο του, είναι μεγάλος παίκτης αλλά και εγώ και ο Σωκράτης είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε. Σίγουρα θα τον δούμε στο βίντεο και θα προετοιμαστούμε για αύριο».