Η ψηφοφορία που προβλεπόταν να διεξαχθεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) για την κατάργηση του λεγόμενου Obamacare και την αντικατάστασή του από νέο σύστημα ασφάλισης και περίθαλψης αναβλήθηκε από τους διχασμένους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν ικανό αριθμό ψήφων παρά τις προσπάθειες του Ντόναλντ Τραμπ για να επιτευχθεί συμβιβασμός.

Η αναβολή της ψηφοφορίας χαρακτηρίζεται από πολιτικούς αναλυτές βαρύ πλήγμα για τον πρόεδρο και τη ρεπουμπλικανική πλειοψηφία, καθώς αυτή ήθελαν να είναι η πρώτη μεγάλη «επιτυχία» της θητείας του.

Επειτα από σειρά αντιφατικών και αλληλοαναιρούμενων δηλώσεων, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είπε ότι «η ψηφοφορία θα γίνει αύριο (Παρασκευή) για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να χρειαστεί να ψηφίσουμε στις τρεις το πρωί», εκφράζοντας τη «βεβαιότητά του» ότι το νομοσχέδιο θα υπερψηφιστεί.

Αντιθέτως, ο Κέβιν Μακάρθι, ο δεύτερος στην ιεραρχία των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ισχυρίστηκε ότι αυτό που θα αρχίσει αύριο θα είναι η συζήτηση επί του νομοσχεδίου, παραδεχόμενος, σε συνέντευξή του στο CNN, πως ακόμη δεν έχουν συγκεντρωθεί οι απαιτούμενες ψήφοι.

Η αναβολή της διαδικασίας, λόγω των όλο και πιο ηχηρών φωνών διαφωνίας στους κόλπους των Ρεπουμπλικάνων, σημειώνεται παρά το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έριξε όλο του το βάρος σε αυτόν τον νόμο για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας και πρόνοιας.

Οι ρυθμίσεις του βάλλονται πανταχόθεν, με τους Ρεπουμπλικάνους να διαμαρτύρονται διότι η ασφάλιση υγείας και η περίθαλψη δεν ιδιωτικοποιούνται πλήρως και τους Δημοκρατικούς, αλλά και αναλυτές, να προειδοποιούν πως θα αφήσει εκατομμύρια Αμερικανούς –αν όχι πολλές δεκάδες εκατομμύρια– χωρίς ασφάλιση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από