Ο στόχος είναι να πάρει μπρος η οικονομία. Γνωστή είναι άλλωστε η ατάκα «ιt's the economy, stupid», δηλαδή «είναι η οικονομία, ηλίθιε» που κυριάρχησε στην προεκλογική εκστρατεία του Μπιλ Κλίντον με αντίπαλο τον πατέρα Μπους. Εκτοτε η φράση χρησιμοποιήθηκε με πολλές παραλλαγές (ενίοτε και φαρμακερές, όπως αυτή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προς τον Αλέξη Τσίπρα «είναι η εφαρμογή των συμφωνιών, ηλίθιε» στο Νταβός της Ελβετίας τον Ιανουάριο του 2016).
Τώρα ήρθε η σειρά πολλών ελλήνων πολεοδόμων να χρησιμοποιήσουν τη δική τους παραλλαγή, «είναι η αξιοποίηση - αναδιάρθρωση του δημόσιου χώρου, ηλίθιε». Κι όμως, οι άνθρωποι αυτοί δεν ανακάλυψαν το... φεγγάρι. Απλώς ακολουθούν την ευρωπαϊκή - και όχι μόνο - πολιτική που τις τελευταίες δεκαετίες δίνει έμφαση στα κέντρα των πόλεων.
Λεφτά υπάρχουν. «Η Αθήνα είναι είναι μια πόλη όπου ο δημόσιος χώρος - εξαιτίας της κρίσης - υπέστη πολύ μεγάλη υποβάθμιση. Ετσι, είναι αυξημένη η ανάγκη για επεμβάσεις στον δημόσιο χώρο» υποστηρίζει ο καθηγητής Πολεοδομίας και Αστικού Σχεδιασμού στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Κώστας Σεράος. «Και η δικαιολογία πως δεν υπάρχουν χρήματα δεν ευσταθεί, αφού στο Πράσινο Ταμείο υπάρχουν γύρω στα 2,5 δισ. ευρώ γι' αυτές τις επεμβάσεις» τονίζει.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από