Οι σύροι αντάρτες κατέλαβαν την Τρίτη μια μεγάλη διασταύρωση που οδηγεί στο κέντρο της Δαμασκού, καθώς εξαπέλυσαν επίθεση για να ανακτήσουν το έδαφος που έχασαν από τον συριακό στρατό το Σαββατοκύριακο, ανακοίνωσαν οι αντάρτες και μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι αντάρτες έχουν εισέλθει και πάλι σε κάποιες περιοχές του προαστίου Τζόμπαρ, στη Βορειοανατολική Δαμασκό, και ότι ο Στρατός βομβαρδίζει τις θέσεις τους.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο συριακός Στρατός επιχειρεί για να απωθήσει επίθεση του πρώην βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία, του Μετώπου αλ Νόσρα, να εισέλθει στη Τζόμπαρ.

«Στις 5.00 τα ξημερώματα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) εξαπολύσαμε νέα επίθεση και ανακτήσαμε όλες τις θέσεις από τις οποίες αποσυρθήκαμε τη Δευτέρα», δήλωσε ο Ουάελ Αλουάν εκπρόσωπος της Φάιλακ αλ Ράχμαν, της κυριότερης οργάνωσης των σύρων ανταρτών που συμμετέχει στην επίθεση.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν δήλωσε ότι «σημειώθηκε μεγάλη έκρηξη τα ξημερώματα, πολύ πιθανόν εξαιτίας μιας επίθεσης των ανταρτών με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον θέσης του καθεστώτος μεταξύ των προαστίων Τζόμπαρ και Καμπούν».

Πρόσθεσε ότι «σφοδροί βομβαρδισμοί και μάχες συνεχίζονται» και την Τρίτη το πρωί.

Ο Στρατός βομβαρδίζει θέσεις των ανταρτών, ενώ εκείνοι ρίχνουν ρουκέτες εναντίον των προαστίων Αμπασίντ και Τιζάρα, γειτονικές της Τζόμπαρ.

Το πρακτορείο Sana μετέδωσε ότι υπάρχουν 12 τραυματίες από τους βομβαρδισμούς.