Ο Ρομέρο με σπουδαία απόκρουση σε εκτέλεση φάουλ του Νομπόα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων έστειλε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην προημιτελική φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο επικράτησε 1-0 (Μάτα 71′) κι ενώ νωρίτερα ο Ιμπραΐμοβιτς είχε δύο δοκάρια. Ο πορτογάλος τεχνικός έχει να σκεφτεί και τον Πολ Πογκμπά, ο οποίος αποχώρησε στις αρχές του β’ μέρους με μυϊκό τραυματισμό.

Η Σάλκε έκανε τη μεγάλη ανατροπή στο Μπορούσια Παρκ και πήρε την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Η Γκλάντμπαχ, είχε πάρει ισοπαλία στο πρώτο ματς (1-1), προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο, όμως η Σάλκε ισοφάρισε (2-2) και θα είναι σήμερα στην κλήρωση της Νιόν.

Η Λυών άντεξε στο Ολύμπικο, ηττήθηκε 2-1 από τη Ρόμα, αλλά προκρίθηκε καθώς στο πρώτο ματς είχε νικήσει 4-2.

Ο ΑΠΟΕΛ πάλεψε στις Βρυξέλλες, αλλά ηττήθηκε πάλι 1-0 (όπως και στη Λευκωσία) από την Αντερλεχτ που συνεχίζει στη διοργάνωση.

Επιστροφή στην οκτάδα για τη Θέλτα, η οποία νίκησε και εκτός έδρας την Κράσνονταρ με 2-0 (πρώτο ματς 2-1). Τελευταία παρουσία της σε προημιτελική φάση την περίοδο 2000 – 2001 (Κύπελλο ΟΥΕΦΑ)

Η πρωτάρα σε αυτή τη φάση είναι η Γκενκ, η οποία απέκλεισε τη Γάνδη (1-1 χτες, 5-2 στο πρώτο ματς) στον βελγικό «εμφύλιο».

Πρόκριση και για τον Αγιαξ, ο οποίος νίκησε 2-0 στο Αμστερνταμ την Κοπεγχάγη, από την οποία είχε ηττηθεί 2-1 στο πρώτο ματς.