Διαδοχικές συναντήσεις με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωσταντίνο Τσουβάλα, και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, θα έχει σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να ενημερωθεί για την έκρηξη του παγιδευμένου πακέτου στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Σημειώνεται ότι το όνομα του κ. Κικίλια αναγραφόταν στη θέση του αποστολέα, στον φάκελο ο οποίος εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τόσκας.

Με χθεσινή ανακοίνωσή της για το θέμα η Νέα Δημοκρατία ζήτησε απόδοση ευθυνών προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά κάθε άλλη πιθανή τρομοκρατική πράξη, τονίζοντας «το δεύτερο κρούσμα αποστολής εκρηκτικού μηχανισμού από την Ελλάδα αναδεικνύει το πολύ σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας, καθώς και μία εξαιρετικά αρνητική εικόνα για τη χώρα».

«Σε όσους εμπνεύστηκαν να βάλουν ως αποστολείς στα δυο πακέτα – βόμβες τα ονόματα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας τους λέμε: Η επιχείρηση στοχοποίησης της Νέας Δημοκρατίας και των στελεχών της θα αποτύχει παταγωδώς, γιατί σύσσωμος ο ελληνικός λαός καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες», ανέφερε η ανακοίνωση της Πειραιώς.

Υπενθυμίζεται ότι στο δέμα το οποίο εντοπίστηκε την Τετάρτη στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, ως αποστολέας αναγραφόταν το όνομα «Άδωνις Γεωργιάδης».