Πέρασαν κάμποσες ημέρες από τότε που απολύθηκε ο Μπέντο, πολλά θα ειπωθούν σε βάθος χρόνου και πάντα θα βρίσκουμε αυτούς που υπερασπίστηκαν τις επιλογές του και αυτούς που ευχαριστούν τον πρόεδρο γιατί τον έδιωξε από τον Ολυμπιακό. Χθες όμως πήραμε μια γεύση της παρακαταθήκης του πορτογάλου προπονητή, είδαμε τι άφησε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και φυσικά δεν πρόκειται για λόγια του αέρα, αλλά για κάτι ολότελα χειροπιαστό. Μέσα στις επιλογές του Σκίμπε ενόψει του ματς κόντρα στο Βέλγιο υπάρχουν οι Μανθάτης και Ανδρούτσος. Χιλιοειπωμένο, αλλά ποιος θα τους εμπιστευόταν για το υψηλότερο επίπεδο αν δεν τους έριχνε στα βαθιά ο Μπέντο; Καλό να ακυρώνεις την προσπάθεια κάποιου, ακόμη καλύτερο να βλέπεις την απτή πραγματικότητα και όχι σε στενά οπαδικό πλαίσιο. Μανθάτης και Ανδρούτσος, μοιάζουν σχεδόν έτοιμοι να κολυμπήσουν στα βαθιά, να αρπάξουν την ευκαιρία και να κάνουν καριέρα. Κάποιος τους εξέλιξε, στο χέρι τους είναι να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους.

Και μια και ο λόγος για τους μικρούς, δεν πρέπει να προκαλεί σε κανέναν έκπληξη το γεγονός ότι στις κλήσεις μπήκε το συγκεκριμένο δίδυμο και όχι ο Ρέτσος. Οι πρώτοι αγωνίζονται σε θέσεις όπου η Εθνική χρειάζεται επιλογές και παράλληλα ηλικιακά μόνο στις Ελπίδες μπορούν (ακόμη) να δηλωθούν. Αντίθετα, ο Ρέτσος λογίζεται βασικότατο στέλεχος της Εθνικής Νέων που τις προσεχείς ημέρες έχει σημαντικά ευρωπαϊκά ραντεβού. Και με δεδομένο ότι δύσκολα θα έπαιρνε χρόνο συμμετοχής στο Βέλγιο και δη στη θέση του στόπερ (εκεί κυρίως υπολογίζεται), προτιμήθηκε να ενισχύσει τους μικρούς. Τόσο απλό.

Επεισόδια

Πού θα σταματήσει αλήθεια το κακό; Ιδού τι συνέβη στη Λάρισα, εκεί όπου πραγματοποιήθηκαν οι ημιτελικοί αγώνες Θεσσαλίας ανάμεσα στο 4ο ΓΕΛ Λάρισας και το 2ο ΓΕΛ Βόλου, σε επίπεδο κοριτσιών, και στο 4ο ΓΕΛ Λάρισας και το 1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας Βόλου στα αγόρια.

Υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη εκτός κλειστού, με το παιχνίδι των κοριτσιών να ολοκληρώνεται κανονικά και δίχως έκτροπα, αλλά λίγο μετά να γίνεται χαμός. Η ομάδα της Λάρισας κέρδισε στο τέλος 52-50, αλλά φίλαθλοι-μαθητές πέταξαν μπουκάλι στον αγωνιστικό χώρο! Πανό έγινε στόχος, με τους φιλοξενούμενους εισβολείς να απειλούν τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ που βρίσκονταν στις κερκίδες και τους καθηγητές τους να λειτουργούν προστατευτικά προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Να σημειωθεί ότι μια καθηγήτρια λιποθύμησε, το σκηνικό ήταν άθλιο και μέσα σε όλα, μαθητές τσακώθηκαν χοντρά. Χρειάστηκε να εμφανιστούν οι αστυνομικές δυνάμεις ώστε να αποχωρήσουν τα μέλη της μαθητικής (;) κοινότητας. Με την ερώτηση τι άλλο θα δούμε, να πλανάται.

Γιαννιώτης

Αναδείχθηκε από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεύτερος αθλητής στο open water. Ακόμη μια διάκριση για τον κολυμβητή που με τις χεριές του έγραψε ιστορία στον υγρό στίβο.

Κόντρα

Νέα αντιπαράθεση πυροδοτεί η χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας ως προς το θέμα της ανέγερσης του γηπέδου της ΑΕΚ.

Επιχειρεί να απαντήσει – όπως λέει – στα εξώδικα που απέστειλε η Δικέφαλος ΑΕ.

Ο δήμος κάνει λόγο για «φάρσα που εδώ και τρία χρόνια έχει προκαλέσει μια πρωτοφανή ομηρεία της πόλης και της δημοτικής Αρχής, δυστυχώς με την ανοχή της πολιτείας».

Καταγγέλλει επίσης τη Δικέφαλος ότι «εμφανίζει διαφορετικούς δρόμους από τους σημερινούς».