Λίγες ώρες μετά την παραδοχή και από την πλευρά της Κυβέρνησης για το σχέδιο που υπάρχει σχετικά με την κατασκευή νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδή, οι «πράσινοι» δεν έδειξαν να αιφνιδιάζονται.

Κι αυτό διότι ΠΑΕ και Ερασιτέχνης γνωρίζουν εδώ και καιρό τις προθέσεις της Πολιτείας. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιάννης Αλαφούζος, έχει ήδη συνομιλήσει με κορυφαίο παράγοντα της Κυβέρνησης για το θέμα και πληροφορήθηκε από «πρώτο χέρι» για τα σχέδια που υπάρχουν σχετικά με την αποχώρηση της ομάδας από την Λεωφόρο Αλεξάνδρας με την προοπτική να «στεγαστεί» στο νέο της «σπίτι» στην περιοχή πίσω από το ΓΝΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που πηγάζουν από τη διοίκηση, οι άνθρωποι της ΠΑΕ βλέπουν με πολύ καλό μάτι αυτό το σχέδιο, αρκεί να μην υπάρξουν άλλου είδους προβλήματα. Εκτιμούν, πάντως, ότι από τη στιγμή που υπάρξει απόφαση από την Κυβέρνηση και το Δήμο, τότε τα όσα ενδεχομένως να προκύψουν από… τρίτους δεν θα σταθούν εμπόδιο στην υλοποίηση του σχεδίου (σ.σ. περίπτωση ΑΕΚ).

Πολύ θετικά βλέπουν αυτό το πρότζεκτ και οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Απ΄ ότι έγινε γνωστό, μάλιστα, κορυφαία στελέχη έχουν ήδη προχωρήσει σε επαφές με επενδυτή από το εξωτερικό, ο οποίος έδειξε έντονο ενδιαφέρον για να συνεισφέρει στην κατασκευή του νέου γηπέδου.

Στο έργο θα έχει ενεργή συμμετοχή και μεγάλη τράπεζα της χώρας, με την οποία έχουν γίνει ήδη οι πρώτες επαφές με στελέχη της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα πάντα με το πλάνο που έχουν στην Κυβέρνηση το νέο γήπεδο θα είναι χωρητικότητας 35.000 θέσεων, ενώ στον ίδιο χώρο θα στεγαστούν και τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Η περίπτωση να στεγαστούν τα τμήματα του Ερασιτέχνη στο Βοτανικό δεν υφίσταται, παρά τη σχετική εισήγηση που υπήρξει από την πλευρά της Πολιτείας, καθώς η διοίκηση, αλλά και η δημοτική αρχή απέρριψαν μονομιάς την πρόταση.

Αυτό που δεν διαπραγματεύονται στον Παναθηναϊκό είναι να αποχωρήσει η ομάδα για να γίνει η ανάπλαση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας χωρίς να έχει ανεγερθεί πρώτα το νέο γήπεδο.

Όπως λένε χαρακτηριστικά οι άνθρωποι της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη «πρώτα θα γίνει η εγκατάσταση των τμημάτων στο νέο γήπεδο και μετά θα αποχωρήσουμε από την φυσική μας έδρα».