Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά η επόμενη ημέρα για το δίκτυο των πρακτορείων του ΟΠΑΠ, καθώς βάσει του αναπτυξιακού του πλάνου, σημαντικό μέρος των κεφαλαίων που θα αντλήσει από την έκδοση του πενταετούς ομολόγου θα κατευθυνθεί σε μεγάλες επενδύσεις, οι οποίες θα έχουν πολλαπλά οφέλη για το δίκτυο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΟΠΑΠ:

n 72,1 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων και των τεχνολογικών υποδομών των πρακτορείων (τα 43,5 εκατομμύρια το 2017).

n 25,2 εκατομμύρια ευρώ θα αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη του δικτύου των VLTs στα ειδικά gaming halls και στα πρακτορεία (τα 15,2 εκατομμύρια ευρώ το 2017).

n 20,3 εκατομμύρια ευρώ για την εγκατάσταση των SSBTs και τωνVirtual Games στα πρακτορεία (τα 12,3 εκατομμύρια ευρώ το 2017).

Παράλληλα έχει ολοκληρώσει την πιλοτική εγκατάσταση παιχνιδιών Play (VLTs) και αρχίζει αμέσως την εγκατάσταση 3 παιγνιομηχανημάτων σε πρακτορεία σε 40 νομούς, ενώ προχωρούν και τα Virtual Sports, η εισαγωγή των οποίων σε όλο το δίκτυο αναμένεται να αρχίσει στις 18 Απριλίου.

Ιδιαίτερα οφέλη για τα πρακτορεία θα υπάρξουν τέλος και από τη συνεργασία του ΟΠΑΠ με την εταιρεία Ηρων ΑΕ Θερμοηλεκτρική, η οποία εξασφαλίζει έκπτωση έως 32% στην κατανάλωση του ρεύματος, αλλά και από το πρόγραμμα καταχώρησης των αδιάθετων λαχνών Λαϊκού Λαχείου, που αρχίζει πιλοτικά σε 100 καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με στόχο την πλήρη λειτουργία προς τα μέσα Απριλίου.