Η Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς νίκησε στο Louis II την Μάντσεστερ Σίτι με 3-1. Η γαλλική ομάδα είχε ηττηθεί στο πρώτο ματς στο Ετιχαντ με 5-3. Στην κλήρωση της Παρασκευής θα είναι και η Ατλέτικο Μαδρίτης που έφερε 0-0 στο Βιθέντε Καλντερόν με τη Λεβερκούζεν. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε είχε νικήσει στο πρώτο ματς στην Μπάι Αρένα 4-2.

Η Μονακό είχε ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο και πριν συμπληρωθεί το ημίωρο είχε ήδη πάρει σκορ πρόκρισης. Στο 8′ ο Εμπαπέ από κοντά σκόραρε για το 1-0 και στο 29′ ο Φαμπίνιο πέτυχε το 2-0. Στο διάστημα αυτό, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα δεν είχε ούτε μία τελική.

Στο β’ μέρος η κατάσταση άλλαξε, αφού η Μάντσεστερ Σίτι άρχισε να πιέζει για να πετύχει κι αυτή ένα γκολ. Στη πρώτη σπουδαία φάση ο Αγουέρο σούταρε άουτ από εξαιρετική θέση (62′), ενώ τρία λεπτά αργότερα ο αργεντινός επιθετικός «νικήθηκε» από τον Σούμπασιτς. Στο 67′ ο Σανέ αστόχησε από καλή θέση, αλλά στο 71′ στάθηκε πιο τυχερός καθώς ύστερα από απόκρουση του Σούμπασιτς (σε σουτ του Στέρλινγκ), έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Η Μονακό συνήλθε γρήγορα και στο 77′ πέτυχε το 3-1 που της έδωσε την πρόκριση. Ο Λεμάρ εκτέλεσε φάουλ και ο Μπακαγιόκο με κεφαλιά δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στην Καμπαγέρο.

Στο Βιθέντε Καλντερόν, Ατλέτικο Μαδρίτης και Λεβερκούζεν είχαν αρκετές φάσεις για γκολ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ατλέτικο τέλειωσε το ματς με 13 τελικές και η Λεβερκούζεν με 18!

Στο α’ μέρος, ο Λένο είχε δύο σπουδαίες επεμβάσεις σε σουτ των Κορέα και Κόκε, ενώ η καλύτερη στιγμή της Λεβερκούζεν ήρθε από τον Ερνάντες.

Στο β’ μέρος σπουδαία ευκαιρία για την Ατλέτικο είχε ο Κορέα (55′), ενώ στο 68′ ο Ομπλακ είχε τρεις σπουδαίες επεμβάσεις (στην ίδια φάση) σε σουτ των Φόλαντ και Μπραντ. Ο Ομπλακ είχε ακόμα δύο αποτελεσματικές επεμβάσεις σε σουτ των Μπέιλι (79′) και Κάμπλ (81′).