Ηλθε για να κάνει τη διαφορά και το πετυχαίνει. Ο Σέρχιο Αραούχο δεν είναι ο επιθετικός που μπορεί να παραμείνει στο πανεύκολο και ασφαλώς υποδεέστερο για την κλάση του ελληνικό πρωτάθλημα. Με ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση, ήταν ο άνθρωπος της νίκης στο 3-0 επί του ΠΑΟΚ για την Ενωση. Ανοιξε το σκορ στο 52ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης και στο 85′ πέτυχε ένα εκπληκτικό τέρμα, δείγμα της αξίας του και κατ’ επέκταση της δυσκολίας που θα βρει μπροστά της η ΑΕΚ προκειμένου να τον κρατήσει στην Ελλάδα και μετά το καλοκαίρι. Δεν είναι στο χέρι της, ούτε πρόκειται για υπόθεση εύκολη. Αν η Λας Πάλμας αποφασίσει να του δώσει δεύτερη ευκαιρία ή να τον μοσχοπουλήσει, η ΑΕΚ θα μείνει παρατηρητής των εξελίξεων. Το ευτύχημα για εκείνη θα ήταν να έχει ξεγράψει η ισπανική ομάδα τον Αργεντινό ή να σταματήσει αυτός να παρουσιάζει αυτή την εικόνα που τον καθιστά ικανό να αναδιοργανώσει οποιαδήποτε ελληνική άμυνα. Την πρώτη περίπτωση ξεχάστε τη. Στη δεύτερη θα ξεκινήσουν οι απαξιώσεις των φωτεινών παντογνωστών για τον «πρώην ποδοσφαιριστή που ήρθε στην Ελλάδα για να ξετινάξει την παραλιακή», όπως γράφτηκε όταν ο αργεντινός επιθετικός δόθηκε δανεικός.

Στο διά ταύτα του χθεσινού απογεύματος, η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που επέβαλε απόλυτα τον ρυθμό της. Εξέπληξε πάντως ο τεχνικός της ομάδας Μανόλο Χιμένεθ μετά το τέλος του αγώνα, δηλώνοντας τα ακόλουθα: «Θα ήθελα να πω δυο λέξεις. Σήμερα, παρόλο το παιχνίδι και το αποτέλεσμα, δεν είναι μια μέρα χαρούμενη για μένα. Με τις αποφάσεις που πήρα, ήμουν άδικος μ’ έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος στο μέλλον θα αφήσει το σημείωμά του. Θα ήθελα να επιβραβεύσω τη συμπεριφορά που έχει ο Γαλανόπουλος. Και την ποιότητα. Αλλά δεν μπόρεσα να αποφύγω να είμαι άδικος μαζί του. Την ώρα που τον είχα έτοιμο για να παίξει, ο Αραούχο μού ζήτησε αλλαγή. Σήμερα ήμουν άδικος με τον Γαλανόπουλο. Το να κριτικάρουμε έπειτα από κάθε ματς είναι εύκολο. Πάντα όμως υπάρχει ένας αντίπαλος που σ’ αφήνει να παίξεις ή όχι. Αν το ποδόσφαιρο ήταν τόσο εύκολο, θα μπορούσες να πιάσεις εύκολα το Τζόκερ».

Πάντως, το ότι επέλεξε να ρίξει στο ματς τον Αραβίδη, ύστερα από πολύμηνη απουσία και διάφορα επεισόδια με τον προαναφερθέντα να έχουν συμβεί καθιστώντας τον μαύρο πρόβατο, είχε τη σημασία του. Ο μέχρι πρότινος ανεπιθύμητος από τη διοίκηση της Ενωσης έγραψε το τελικό 3-0, αγωνιζόμενος ελάχιστα.