Η Γιουβέντους νίκησε 2-1 τη Μίλαν στο Τορίνο, στο ντέρμπι της 28ης αγωνιστικής στην Ιταλία, αλλά το έκανε με αμφισβητούμενο τρόπο.

Ο Μπάκα είχε απαντήσει στο 43΄ στο γκολ του Μπενατιά, με το οποίο οι «μπιανκονέρι» προηγήθηκαν στο 30΄ και το παιχνίδι όδευε στη λήξη του. Ο χρόνος των καθυστερήσεων είχε ολοκληρωθεί αλλά ο Νταβίντε Μάσα δεν είχε σφυρίξει.

Το έκανε τελικά στο 5ο λεπτό του έξτρα χρόνου, όχι για τη λήξη αλλά για να δείξει τα 11 μέτρα, για χέρι του Ντε Σίλιο σε σουτ του Λιχτσάινερ. Οι «ροσονέρι» διαμαρτυρήθηκαν, αλλά μάταια και ο Ντιμπάλα διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 90΄+7.

Στη Γαλλία…

Η Μαρσέιγ νίκησε με χαρακτηριστική άνεση την Ανζέ (3-0) στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του Σαμπιονά και πλησίασε στους δύο βαθμούς την τέταρτη Λιόν, που έχει δύο παιχνίδια λιγότερα. Η ομάδα του Ρούντι Γκαρσιά δεν συνάντησε αντίσταση και ως εκ τούτου συνέχισε την ανοδική πορεία της.

Οπως και στο εκτός έδρας ματς με τη Ρεν, έτσι κι εντός με την Καέν ο Τάσος Δώνης ξαναχτύπησε… Με το γκολ του 20χρονου μεσοεπιθετικού στο 77΄ η Νις «έσωσε την παρτίδα» με την Καέν κι ενώ έχανε 0-2, ισοφάρισε μέσα σε οκτώ λεπτά στο τελευταίο 20λεπτο και πήρε το βαθμό (2-2).

Ο Δώνης πέρασε αλλαγή στο 63΄ (το ίδιο είχε συμβεί και με την Ρεν, τότε είχε περάσει στο παιχνίδι στο 43΄ και σκόραρε στο 59΄) και κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να σκοράρει (δεύτερο γκολ σε 12 συμμετοχές στο πρωτάθλημα). Η Καέν έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να κάνει το πιο αποφασισιτικό βήμα για την παραμονή της, ενώ οι γηπεδούχοι σε περίπτωση νίκης της Μονακό με τη Μπορντό (αύριο) θα βρεθούν στο -5 από την κορυφή.